„О неуспјеху тзв. ‘монтенегринског’ идентитетског пројекта ништа не говори боље од чињенице да за деценију и по није успио да изњедри ни аутентични фашизам, него мора да увози туђи!“, оцијенио је недавно аналитичар Феђа Павловић.

„Патриотски“ скупови, којима су њихови „инспиратори“ покушали да дају привид „одбране државе од издајника“, већ на првом кораку показали су свој прави карактер – шовинисти и србофоби одани тродеценијском режиму направили су у септембру на Цетињу својеврстан усташки пир, „ратујући“ са Србима уз пјесме аполгете усташтва, Марка Перковића Томпсона, и Мирослава Шкора, најпознатијег по „тугованки“ за хрватским генералима-хашким оптуженицима.

Пријетње Србима, уз огртање званичном црногорском и хрватском заставом свакако би могли схватити као својеврстан „издувни вентил“ разочараних „режимлија“ – када на одборничким листама ДПС-а не би било освједочених пропагатора фашизма; када не би „обожавали“ Секулу Дрљевића и Штедимлију; када нам не би пријетили „тракторима“; када градоначелник Подгорице не би, на „јавном“ сервису, исказао жаљење што „Црна Гора није ријешила своје национално питање по моделу Хрватске 90-их“; када би са мање страсти пјевали „Суде ми“ или „Бојну Чавоглаве“, уз пословично падање у „севдах“ на стихове – „Стићиће вас наша рука и у Србији“; када…

30. марта стигла је поруку од домаћих „бранитеља“, наводно револтираних изјавом министра Лепосавића о ужасном злочину у Сребреници.

„Ми, грађани, патриоте своје Црне Горе јединог нашег дома… упозоравамо Кривокапића, ако, најдаље до 9. априла не смијени Лепосавића, ми Црногорци од 10. априла излазимо на улицу и нећемо се повући по цијену живота док цјелокупна Влада не падне и Скупштина скрати свој мандат. Ако изађемо 10. априла на улицу, нема враћања кући док Влада не падне и не распишу се нови парламентарни избори у Црној Гори. Кривокапићу, рок ти је 9. април 2021. године.”.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Дакле, црногорске „патриоте“ најављују да ће се, уколико се премијер Кривокапић одупре њиховој жељи да „кадрирају“ у влади Црне Горе, окупити 10. априла – на „дан НДХ“, крваве фашистичке „фабрике“ зла, која је „прогутала“ скоро милион Срба, Јевреја, Рома… 

Са једног од „комитских“ скупова

Овим путем позивамо наше суграђане да, без обзира шта и ко их „покреће“, добро поведу рачуна о симболици, датумима, начину на који изводе своје скаредне „перформансе“… Много тога им се „отписује“ на незнање, али након овог упозорења –  и тај адут им је „избијен из руку“.

Све ово добија на важности уколико се присјетимо да је групица „патриота“ у Мојковцу, пјесмом, „евивањем“ и ватрометима, „испратила“ дан када је отпочело злочиначко НАТО бомбардовање на СР Југославију.

Сходно томе, уколико ново „дружење“ организују баш 10. априла, неко „злонамјеран“ могао би помислити да су, тражећи смјену Лепосавића, само пронашли „згодан“ изговор да обиљеже и „дан НДХ“.

Они који су задужени да „раскринкавају“ оцијенили су да су Мојковчани славили „спортске успјехе репрезентације“. А, какав изговор би имали уколико би нови „патриотски перформанс“ био организован баш на поменуту „знаковиту обљетницу“, која изазива презир и ужас код сваког слободоумног човјека!?

Оставите Коментар