Православни попови крстили су у водама океана два бивша католичка бискупа, четири свештеника и сву њихову паству

Црквена општина Аглипајанске цркве, независне филипинске католичке цркве, из села Алабељ, у округу Ладон, у филипинској провинцији Саранигани прешла је у пуном саставу у православље. Наиме, католичка заједница прешла је у православље заједно са све бискупима и свештеницима, том прилико се 239 Филипинаца истовремено крстило у Тихом океану.

Како извештава Orthodoxy Cognate PAGE – православни попови крстили су у православље у водама океана два бивша католичка бискупа, четири свештеника и сву њихову паству.

Бивши бискуп Естебан Ваљмера у православљу је крштен као Стефан, његов колега Рохелио Рингор сада се зове Георгије, а свештеници Елизера Делфина, Диоскура Бергада, Џона Кољада и Рената Бунијела сада имају имена Елиазар, Алексеј, Тимофеј и Роман. Петорица од новокрштених намеравају да се упишу на неки од православних семинара на територији Русије.

Масовно крштење обавили су свештеници Георгије Максимов и Кирил Шкрабуљ. Давању свете тајне претходиле су две године катехизације. Овај долазак цркве на Филипине, који је резултат рада православних свештеника, јесте четврти долазак Руске православне цркве на Филипинима а поктовитељ ће му бити свети Јован Крститељ. Очекује се да ће у најближим недељама у још 29 филипинских општина доћи до масовног крштења.

1 KОМЕНТАР

  1. Agliganci nisu katolici. To je isto jedna sekta koja potiče od Engleskog kralja Edwarda. Njemu nije papa dozvolio da ozeni bratovu zenu ( a zenio se šest puta) i on je promenio veru sebi i narodu. Anglikanci nisu katolici! Pročitajte malo pre nego što svašta pišete.

Оставите Коментар