Опет је кусо и репато ударило на најстарију српску институцију.

Опет су спинови антицрквени већи него икад, како од отворених мрзитеља свега српског до лажних „добронамјерних“ који сталмо шестоколонаше и као аутоимуна болест нападају Цркву.

Недавни окидач је била одлука ЕП Да би се доказали својим послодавцима и по ријечима генерала Хоџинса – СПЦ је највећа пријетња по атлантистичке интересе, дежурни антисрпски пропагандисти крећу у хајку, измишљањем, спиновањем и отвореним лако провјерљивим неистинама.

Скоро синхронизовано са њима у крволочни напад на виталну институцију Срба крећу самозвани патриоти и људи шестоколонашког дјеловања.
Они који су аутошовинисти, али из наводно патриотских становиштва.
Фабрикујући нове и покретајући старе неистине крећу у помоћ мрзитељима СПЦ.

Тако наочиглед добијамо скоро невјероватне савезнике, циљ је исти константно нападање Српске Цркве и покушај сатанизовања најзначајније установе како духовне тако и идентитетске.

Црква нас је сачувала, захваљујући њој смо опстали, добро то знају наручиоци ове хајке Напад није против клира, него читаве Цркве са покушајем разбијања кредибилитета.

Срби без СПЦ би били идентитетски флуидна маса коју би разни завојевачи могли усмјеравати наспрам својих интереса. Није наш клир непогрешив, али ово је чиста сатанизација цјелокупне СПЦ.

Наше је да прозремо по ријечима Христовим: „Вукове у јагњећој кожи“, неће Црква пропасти рекао је Господ да је врата пакла неће надвладати, а наше је да будемо Црква, да не будемо изманипулисани и да не будемо ми та врата пакла, само зато што смо лаковјерно обманути.

Аутор – Севастократор

Оставите Коментар