У историји Шапца ови избори остаће упамћени не само по убедљивој победи СНС-а, већ по понашању Небојше Зеленовића и чланова ГИК-а које је именовао у име своје странке, да праве циркус од избора и малтретирају грађане терајући их да три пута иду на изборе, а да се спреме и по четврти пут?!

Уместо да јуче донесу било какву одлуку о приговорима који су стигли, и то од стране њихових људи, демонстративно подносе оставку на челу са председником Будимиром Павловићем.

Секретар изборне комисије Златко Ранковић подноси оставку и враћа печат Милану Васићу, начелнику градске управе! Данас, међутим, “тата Душан” их поново враћа у игру и на предлог Будимира Павловића, сазивају конференцију за штампу… Како тврде, “поднели смо оставку, али није усвојена од стране Скупштине, те и даље остајемо важећи”?!

Овакво понашање чланова комисије, њеног председника и секретара Златка Ранковића, може се објаснити само тешким терором које над њима спроводе Душан Петровић и Небојша Зеленовић, терајући их да чине нешто што нико нормалан не би урадио?

А колико лажи су изговорили чланови изборне комисије Небојше Зеленовића на челу са председником, “то пас с маслом не би појео”, кажу грађани Шапца! Таман када су поднели оставку, велики шеф Душан Петровић је највероватније подвикнуо, претећи, на њих да “морају играти нечасну игру до самог краја”!? Једном је Небојша Зеленовић јавно обећао да ће овај изборни процес терати ако треба не само до Стразбура, већ и како је рекао “до Божије куће”…

А они који добро познају Душана Петровић, кажу да је то његова омиљена реченица, када реши да на нечему истрајава, Зеленовић као папагај понавља…

Када је у ноћи између уторка и среде почела седница Градске изборне комисије и где је било јасно да већина покушава да одуговлачи процес жалби заказивањем седнице за наредни дан, неколико људи из СНС-а дошли су испред врата комисије? Захтевали су само да комисије усвоји благовремене жалбе и проследи их Управном суду, да остану све док не донесу одлуку о благовременом заказивању седнице.

Демонстартивно, седницу напуштају Чланови ГИК-а које је именовао Зеленовић и путем медија обавештавају како су једва живу главу извукли, да нису могли да наставе нормалан рад , да је унутар зграде било набилдованих и опасних момака. Тада су чалнови комисије које је именовао СНС решили да ступе у штрајк глађу. Испред зграде градске управе где заседа комисија, стигле су присталице СНС-а, да им дају подршку.

Медијима је Милан Васић проследио снимак са видео-надзора из градске Управе! Та камера „покривала“ је ходник испред скупштинске сале. На њему нигде нема сцена о којима причају чланови Зеленовицеве Комисије који су, кобајаги једва извукли живу главу?! На снимку нема набилдованих опасних момака. Живи сведок је те ноћи био и Блажа Кнежевић, који је у два мандата био народни посланик, којег цео Шабац познаје и који није никакав набилдовани опасни момак. Ту је био и Владимир Мићић, члан Градског одбора СНС-а.

Али иако немају слику која говори и некаквом насиљу, ови произвођачи лажи се понашају по систему, не веруј својим очима већ мени.

У зграду Управе стижу касније Бобан Бирманчевић и Александар Пајић. Седели су испред врата не нарушавајући никакав ред нити су улазили у канцеларију где је седело 7 чланова Комисије ГИК-а. Са њима је остао и Будимир Павловић, који је касније изјавио новинарима, да је 7 пута звао полицију и да се они нису одазвали позиву.

Два полицајца су била на лицу места и констатовали да није било нарушавање јавног реда и мира и демантовали су приче Зеленовића!?

Окупљени грађани нису били бучни. Мирно су стајали и чекали расплет догађаја. Жена Будимира Павловић, у међувремену је преко Фејсбука, објавила да је полицији пријавила нестанак супруга који се није појавио код куће. “Буда Заблуда” је очигледно постао од тада “Буда Луда” јер је у више наврата телефонирао супрузи, али лажи се настављају…

Будимир Павловић остао је својом вољом у сали за састанке ГИК-а са члановима СНС-а! Сам је признао да је ту остао, јер је хтео да се увери да су џакови са изборним материјалом на спорним бирачким местима на сигурном. Док се није уверио у то, није напуштао салу за састанке.

Када је прочитао на друштвеним мрежама најаву да Вера Палинкаш намерава да да оставку, прокоментарисао је, да може настати проблем уколико то одлуче и други чланови ГИК? Био је незадовољан што су га како каже, “сви оставили и напустили седницу ГИК-а”…

Признао је и то, да је одговорио на неколико телефонски позива, бројним новинарима, који су заказивали термин за интервју рано ујутро. Међутим, иако је обећао да ће заказати седницу за сутрадан, он се није појављивао пред комисијом нити је обавештавао када ће седницу заказати. У једном разговору са новинарима најавио је да ће седница бити одржана до 12 часова.

А онда, ваљда под притиском Зеленовића и Душана Петровића или по својој вољи, сам би га Бог знао- медијима објашњава, како није улазио у зграду, јер се испред ње и у сали за састнке налазе присталице СНС-а и непознати људи, као и да му полиција није гарантовала безбедност, “те стога и не сме да се појави”?! Али у згради градске управе, били су само повереници СНС-а: Бобан Бирманчевић, Александар Пајић и Радивоје Мићић, који су дошли да подрже своје чланове у штрајку гладју и који ногом нису крочили у салу већ су седели испред врата.

Марионете Душанове и Зеленовићеве поново играју улоге које су им унапред додељене. Избори ће проћи, а срамота остаје вечита.

Е. Е.

Оставите Коментар