За 27.11.2022. на светлу неђељу позваше вође (нису они слепи али неки дефект имају) еколошког усранка на усранак, некад се то звало протест

Ето прва реченица па морам да се извињавам, свима онима, којима је лепа реч на срцу. Међутим овде је реч о суштини па мора овако. За све оне, који можда не знају, реч Устанак је код Срба а и код других слободарских народа, тако рећи света реч. Срби су у свом веку подигли тек једва неколико устанака а ови лумпенлупеж еколози, за само пар година, тушма и тма. И шта би? Од речи Устанак оста само усранак, није ово штампарска грешка.

За 27.11.2022. на светлу неђељу позваше вође (нису они слепи али неки дефект имају) еколошког усранка на усранак, некад се то звало протест. Место догађања: пред бијелим двором „најглупљег“ председника. Чак подигоше и бијеле чадоре, као Сулејман Величанствени код опсаде Беча. Захтеви максимални. Предаја власти дибидус тј. од врха до дна и то одмах и њима. Машала. Аустроугарски ултиматум Србији из 1914. године је ништа, чиста успаванка. Али вође овог усранка не хтедоше овај догађај пријавити полицији, јер им неко рече да ни Сулејман Величанствени ником није пријављивао опсаду Беча. Али зато пријавише телевизијама НДХ1 и Нова СС, сматрајући да су оне Бог и батина у лагању у Србији, нашла крпа закрпу, што би рекао народ. Из поузданих извора сазнајемо да је овакав догађај смислио сам Муфта (она палма из Јагодине, није то палма са отока среће, назва га „пијаним џиброњом“). Приметили сте да на усранку не говорише ни Муфта ни Ратко ни Драганица-безбожница и наравно ни Среја. Све сама сића, војнички речено топовско месо. Излупета се та сића до самог патоса. Директорка, оног мелоса или нешто тако слично, изгрди Београђане на пасја уста, због бојкота њихове, сада се већ слободно може рећи будалаштине. Иста та заборави да каже да је мање активиста тог мелоса (неко каже и сеоса, како се коме ћефне) дошло на усранак, него што их има чланица те коалиције. Издадоше их и сељаци. Замислите не дођоше ни са једним трактором. Мада трактора има и у Београду као и тракториста и то чим се изађе из круга двојке. Не, нису сељаци никог никад издали. Прочитали су их!!! Ником не пада на памет више да зебе ради Муфте, Драганице-безбожнице, Ратка,Кајмака (препознаће се он), Горштака или Долштака и др. Једна од оних из удружења „Не дам Јадар ни ливадицу ни свекрову њивицу без петака“, у очају признаде да што су од њих до сада правили будале (будите сигурни да се будале не праве оне се рађају) правили су, нема више. Али каже народна пословица „свршеном послу нема мане“. Није ми јасно коме је пало напамет да се од њих може било шта направити, нису ни за шта.

Чак обећаше да ће се укопати да ли на београдском асфалту или у „церској долини“, да баш тако они сада зову долину Јадра. После моје сугестије да је то боље радити у Г. Недељицама, мекше је, послушаше ме а и полиција им поможе у томе. За неупућене, „церска долина“ је сасвим нов географски појам, док се Церска битка одиграла баш на Церу, мислим на главни део битке. Ваљда су хтели да се поистовете са Церским јунацима, јадници. Изјављују како ће својим животима бранити ту „церску долину“, која се до пре неки дан звала долина Јадра. Човек би помислио да ће извршити колективно самоубијање, али ништа од тога, то су само њихови фазони и форе попут оног покушаја од 27. новембра прошле године на савском мосту у Шапцу крај Саве. Тада је један паметњаковић из села крај Шапца покушао да са Савског моста скочи у мутно Дунаво, на сличном догађају, али кад хоће малер, скочио је неком човеку на предњу хаубу аутомобила и видно је улубио а њему ништа, осим… нек допише сам ако мисли да треба.

Још један говорник, од оне сиће, изјави и остаде жив (чуло би се да није) да је народ укуван са лажним укидањем пројекта „Јадар“ .Е, па господине Ф.П. (док се не утврди прави идентитет) једино што код Вучића није лажно је, да је заиста укинуо пројекат „Јадар“ и све то признао секретаријату Бернске конвенције у Стразбуру.

Видите, кад упаднете у живо блато, правило је да се што мање мрдате, док вам не стигне неко да вам дотури неку мотку. Господин Ф.П. не зна за то, ма не зна он скоро ништа, па натрућа како су ето покушали да освесте народ Србије, а народ ко народ за инат још и тврдоглав. Али није све тако црно како изгледа господине Ф.П. Једино што сте урадили на ползу народа Србије је управо ОСВЕШЋИВАЊЕ НАРОДА (морадох, у вашу част, све великим словом написати) лекари би рекли: НАРОД СРБИЈЕ је сада Б.О.

Знам да понекад не знате, неки ми добацују да то није само понекад, шта говорите. Наиме после одбијања „најглупљег“ председника на свету, ваше веома пристојне понуде, ви као да сте у беути (тако народ каже за оне кад искоче из шина). Ово освешћивање народа ће вам се свакако, кад дође време узети као олакшавајућа околност. Ја користим прилику да вам се захвалим, мене сте освестили чим сте се појавили. Кажеш да Рио Тинто и даље купује имања у Г. Недељицама. Никако да схватите да је Рио Сава пољопривредни комбинат у покушају и има право да купује обрадиву земљу, поготову кад ви „првоборци“ из Г. Недељица, већ 18 година вучете за рукав Рио Тинто и нудите им ливадице и њивице. Ваљда се сећате господине Ф.П. да је извесни свекар, извесне снајке, којој не могу да се сетим имена продао њивицу Рио Сави и то је био један од последњих купопродајних уговора. Молим вас да од сада када нешто тврдите то и поткрепите неким доказом, не да на лажима стичете популарност. То што радите је чисто петоколонашење и дизање панике у народу. Како не схватате да вам се ваш начин рада већ лупа у главу. И још кад смо већ код тога,како је ове године понела она ГМО соја што је посијасте баш на земљи Рио Саве.

Дођоше на тај усранак и неки лумпенопозиционари па углас повикаше шта је са петицијом тј. народном иницијативом за укидање или доношење неког закона, већ се и заборавило. Како не схватате да је та петиција дело „краља пропалих петиција и народних иницијатива“, кога у Београду у кругу двојке па и шире зову Кајмак. Овај назив је кажу добио после предозирања вашим кајмаком из Г. Недељица. Један од говорника извесни Влатко, за кога кажу да је Муфти поклонио неку земљу па сад овај рекламира млеко и кајмак из „церске долине“, рече да је он горштак из „церске долине“ и да с њим неће бити лако. Потпуно се слажем са тим и само га питам да ли га је полиција тестирала на алкохол и дрогу због изјаве да је он Горштак из „церске долине“ или не дај Боже због… Влатко стварно сам се потрудио да ти сазнам право име и морам да ти објасним шта значи реч горштак (ипак смо ми из Заштитимо Јадар и Рађевину ТРУСТ МОЗГОВА). У корену речи горштак је реч гора. Сад Влатко стави прст на чело па размисли, ако не помаже удари се што јаче шаком по челу, па ћеш вероватно схватити да именица гора подсећа на именицу планина. Молим те, ако треба, понови претходне радње без обзира да ли ти помажу или не помажу, јер сад следи најбитније. Наиме горштаци су крупни и храбри људи, нису причљиви као ти али кад кажу нешто, то је тако. Горштаци су здрави и физички а нарочито умно, док за тебе кажу да си посићан у сваком погледу. Е, ти би се пре могао назвати као „долштак“, пошто живиш у церској долини, (Цвијићу, Цвијићу не преврћи се у гробу нису сви Срби по Домановићем калупу).

Замало да заборавим, извесни скарадемик, кога шутнуше са целог једног континента, због непристојног понашања, а сигуран да ће им Вучић предати власт поче на почетку усранка делити функције у будућој влади. Горштаку или „долштаку“ Влатку додели Министарство пољопривреде, извесној Маји о којој сам већ писао у Јеретичкој причи и Лумпенеколозима, понуди Министартво просвете само из разлога што иста иде још у школу и само драги Бог зна у ком својству. Извесној Н.Б. на функцији подпредседнице неког одбора једне школице у Лозници понуди Министарство за лагање и сплеткарање. Таман кад се та несрећа од скарадемика захукта, јавише му да на протесту има мање усраника него функција на његовој листи.

Е па моји драги усранци, ваљда је то множина од именице усранак, а и сама именица усранак је тек уведена у речник, ем нисте пријавили усранак како доликује ем не разумете да НДХ1 и Нова СС нису надлежне за протесте и бојим се и да ће вам они доћи главе. Да ли је могуће да и од „најглупљег“ председника на свету има глупљих? Не дао Бог да владате ни левом страном улице у којој живите, а камоли државом. И на крају морам бити искрен, без ироније без сарказма без малициозности и мржње, из авиона се види да вас је коалиција Муфтина и најопаснијег председника на свету (Зеленски је спрам њега ништа) насамарила. Како стоје ствари вама драги моји усраници, дај боже да ико убудуће дође и на славу а од усранака одустаните што пре. Није то за вас, ипак је то виша математика (то вам је оно таблица множења 5×5, 3×3 и слично) а и захтева се познавање историје, бар као ђак петак.

И на крају кад се већ назирао крах и блам усранка, што се и дало очекивати, поче кукњава за новим вођом који ће их одвести према светлу на крају тунела. Ја вас само упозоравам да припазите на то светло, јер до сада је то било скоро увек светло од локомотиве.
П.С.
Извињавам се због неких словних грешака било да су намерне или случајне

Удружење Заштитимо Јадар и Рађевину
Момчило Алимпић

Оставите Коментар