На званичном сајту црногорске Владе премијер Марковић је покушао да оправда срамотне црногорске одлуке уперене против Србије и српског народа

На питање новинара из Србије упућено председнику Владе Црне Горе, Душку Марковићу, да прокоментарише чињеницу да је Црна Гора признала Косово и подржала пријему Косова у УНЕСЦО у контексту чињенице да у Црној Гори постоји бројна српска заједница која се томе противи председник Марковић је рекао да поједине одлуке Владе Црне Горе не подржавају ни грађани црногорске националности, али да Влада доноси одлуке за које процени да су у националном интересу.

– Ми смо некада били заједно, имамо заједничку историју, заједничко наслеђе. Сада морамо да доносимо сасмостално неке одлуке. Те одлуке увек се не поклапају са заједничким интересима, али је важно да ми око тога разговарамо и када се не слажемо да се разумемо и да о томе водимо дијалог.

– С пажњом прихватамо сваку сугестију која у том смислу долази према Црној Гори и црногорској Влади и рекао сам на претходном састанку да ћемо практиковати да у свакој будућој сличној ситуацији сваку одлуку те врсте на време искомуницирамо једни између других и да не стварамо простор, вакум за друге који би то злоупотребљавали – рекао је председник Владе Црне Горе.

Извор: informer.rs