Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић оцијенио је да је присуство министарке Братић овом скупу једно од чуда Светог Василија

Литијски покрет је демонстрирао снагу која никад није виђена на овим просторима, поручила је министарка просвјете, културе, науке и спорта Весна Братић на скупу “Свети Василије Острошки – 350 година од престављења“ који је одржан у овом манастиру.

У ишчекивању смо великог празника, а људи су заборавили како је све Божја воља. За то је најбољи доказ била претходна година кад се наша земља духовно препородила. У једном тренутку сам ову земљу назвала пустом јер је то тако дјеловало, али је показала да је иако је рањена, опљачкана и понижавана није духовно пуста. Ово је потврдило живи дух хришћанства”, навела је она.

Братић је истакла, да епископу Атанасију, Митрополиту Амфилохију и патријарху Иринеју дугујемо обнављање љубави, вјере и заједноштва.

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић оцијенио је да је присуство министарке Братић овом скупу једно од чуда Светог Василија.

Навикли смо да са професором Дамиром Шеховићем да у илегали дјелујемо деценијама, па не умијемо да се понашамо у присуству министра из Владе Црне Горе”, навео је он.

Организатори овог скупа су Митрополија црногорско-приморска, Епархија будимљанско-никшићка и Епархија захумско-херцеговачка, а отворио га је епископ Диоклијски Методије.

Оставите Коментар