Њујорк тајмс преноси изјаву портпарола Бајденовог изборног штаба да је Бајден заправо говорио о настојањима да се спречи изборна превара и да је изјава истргнута из контекста.

Удесили смо најсвеобухватнију организацију за изборну превару у политичкој историји Америке, рекао је у интервјуу крајем октобра председнички кандидат Демократске странке Џозеф Бајден.

Kако пише Спутњик, током интервјуа датог 24. октобра 2020. порталу “Под Саве Америца”, кандидат за председника САД Џозеф Бајден је изјавио:

„Удесили смо најсвеобухватнију организацију за изборну превару у политичкој историји Америке (“We have put together, I think, the most extensive and inclusive voter fraud organization in the history of American politics”).“

Та изјава се види на снимку интервјуа од 19:11:

Према писању Њујорк тајмса, видео је на друштвеним мрежама прегледан више од 17 милиона пута.

Лист међутим тврди да су Бајденове речи истргнуте из контекста и да је снимак монтиран тако да се стиче утисак да Бајден признаје да ц́е наместити изборе.

Њујорк тајмс преноси изјаву портпарола Бајденовог изборног штаба да је Бајден заправо говорио о настојањима да се спречи изборна превара и да је изјава истргнута из контекста.

Истовремено, фектчекери на Твитеру означили су овај видео као обмањујуц́ јер му недостаје контекст, док је на Фејсбуку на неким страницама означаван као обмањујућ, док на некима није (на страници Трамповог сина Ерика Трампа је означена, док, на пример, на страници Трамповог изборног тима није).

На Јутјубу на којем је снимак прегледан 800.000 пута видео такође није означен као обмањујући, а портпаролка те платформе је рекла да видео не крши стандарде те заједнице.

Иначе, Бајденов изборни штаб поново је покренуо прикупљање финансијских средстава – за правну борбу против Трампа.

Интернет страница кандидата за председника САД Џозефа Бајдена поново је покренула апел донаторима за финансијску подршку.

„Средства су нам потребна за предстојец́е правне спорове, да бисмо обезбедили да их Трамп не добије само зато што немамо новца да се супротставимо“, наводи се у апелу на Бајденовој интернет страници.

Оставите Коментар