Дамјан Kнежевић није неко ко се појавио јуче, он је активан на „улици“ дужи низ година. Његова борба против миграната је била карта која му је условно речено отворила врата у круг нас десничара, родољуба. Док се бавио мигрантима имао је донекле симпатије десног блока, оног уличног, и ту треба да раздвојите тзв уличну десницу од политичке, јер политичка парламентарна не постоји, то су интересне групе које мало тога могу да пруже народу, рекао је председник Покрета Левијатан Павле Бихали.

  • Годинама уназад на разним протестима на којима је мој покрет учествовао сретали смо Дамњана и његове момке, није их било много, увек ту око десетак, и чинили су се ок, кооперативни, Дамњана и лично познајем, пар пута смо имали озбиљне разговоре.

Дамњан је сад искочио јер је народ веома незадовољан онима који себе представљају у парламенту као десничарима, са друге стране мислим да му се даје превише пажње. Свако може да буде опасан, не ради се о томе, него о перцепцији стварности и понашања у датом моменту, а све условљено политичким приликама и ту тееба имати ширину. Kада кажем ширину мислим на стране агентуре, зар нам један 5. октобар није био довољан?

То да Руси стоје иза Дамњана мало ми је вероватно, без намере да ниподаштавам Народне патроле, верујем да би Руси ипак заиграли на неког много озбиљнијег, да се нашалим мало, мене (МОЖДА) нико из Русије није звао а и да јесте то се не ради овако.

Такође данас је портал Спутник објавио један чланак где са не баш лепим речима говори о Дамњану, не могу са сигурношћу да тврдим, али ипак мислим да Руси не стоје иза Дамњана, пре бих рекао да је заведен на неки други начин.
Лично, своју „уличну“ борбу сам пренео на терен политике, јер једино је тако исправно доћи данас у парламент, а сутра на власт, улица као пут којим се долази на власт је увек и искључиво поплочана страним агентурама.

Да вас подсетим, на прошлим изборима (где нам је фалило 275 гласова за улазак у Парламент) у РИK смо унели потписе у кутијама на којима је било слово З, нисам видео друге „десничарске“ странке да су нешто слично урадиле.

Да се будем јасан до краја, прави десничар никада није против своје државе и народа, а поготово не удара на војску и полицију.

Да ли ми се председник Вучић и ниегова политика свиђају? Па не баш, али овде говоримо о институцијама, председник Републике Србије је институција, а њега је бирао мој народ и ма колико год ми се не свиђа тај избор, ја то морам да поштујем.
О Вучићу сам све рекао у предизборној кампањи и мој став је познат, али позивати на убиство председника републике је недопустиво чак и у назнакама. И Тадић је био председник па ми тако нешто није падало на памет већ сам борбу водио аргументима а не насиљем и насилним повицима.

Уличне политичке борбе се морају пренети у парламент и ту моја организација и ја видимо своју шансу да дамо допринос у стварању боље Србије.
Против сам НЕМ-ФРА споразума какав год да је, против сам НАТО и ЕУ, али то није повод да рушим своју државу или позивам на атентате, а поготово што тај споразум, а како тврди и цела опозиција нико од њих није видео.

Дамјан је неискусан, брз, хировит и видели смо веома склон манипулацији, а ко је са њим манипулисао и још манипулише то ћемо време показати – каже Бихали.

Оставите Коментар