Делегација Српске деснице на челу са Мишом Вацићем присуствовала је данас на позив Симе Спасића председника Удружења киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији обележавању 20 година (22.јуна1999.) од киднаповања девет рудара угљеног копа „Белаћевац“ – прве масовне отимице Срба на КиМ, чија судбина до данас није расветљена.

ДЕСНИЧАРИ И ДРЖАВА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРВЕ МАСОВНЕ ОТМИЦЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1

Припадници ОВК су у раним јутарњим часовима 22. јуна 1998. године истерали из аутобуса, којим су се превозили на посао, деветоро Срба – радника површинског копа „Белаћевац“ Термоелектране Обилић, и одвели их у непознатом правцу.

ДЕСНИЧАРИ И ДРЖАВА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРВЕ МАСОВНЕ ОТМИЦЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 2

Отети су Душан Ађанчић, Пера Ађанчић, Зоран Ађанчић, Мирко Буха, Драган Вукмировић, Филип Гојковић, Мирослав Трифуновић, Србољуб Савић и Божидар Лемпић.

ДЕСНИЧАРИ И ДРЖАВА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРВЕ МАСОВНЕ ОТМИЦЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 3

Киднаповање рудара са копа „Белаћевац“ прво је у низу масовних киднаповања Срба на Косову и Метохији од стране припадника терористичке ОВК.

ДЕСНИЧАРИ И ДРЖАВА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРВЕ МАСОВНЕ ОТМИЦЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 4

У наредне две и по године киднаповано је око 1.000 Срба на Косову и Метохији, а судбина њих 532 ни данас није позната.

ДЕСНИЧАРИ И ДРЖАВА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРВЕ МАСОВНЕ ОТМИЦЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 5

Српска десница пружа свесрдну подршку Сими Спасићу и његовом удружењу у борбу за истину и правду о киднапованим, несталим и убијеним Србима. Њихови крвници кад тад морају одговарати ако Србија жели да буде озбиљна држава.

ДЕСНИЧАРИ И ДРЖАВА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРВЕ МАСОВНЕ ОТМИЦЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 6

Поред Српске деснице присутни су били: министар Зоран Ђорђевић, председник комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић, представници Владине канцеларије за КиМ, представници Ратних војних ветерана, пензионисани ратни генерали са простора КиМ, потпредседник Народне скупштине Владимир Маринковић, породице жртава, као и велики број новинара.

ДЕСНИЧАРИ И ДРЖАВА ЗАЈЕДНО ОБЕЛЕЖИЛИ 20 ГОДИНА ОД ПРВЕ МАСОВНЕ ОТМИЦЕ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 7

Слава српским жртвама.

НАЦИОНАЛИСТ.РС

loading...