Од 2014. године до данас спречен је пријем тзв. Косова у девет међународних организација, а за четири године, од 2014. до 2018. године, 13 држава је повукло признање, стоји у Извештају о преговорима између Беогарад и Приштине од 2013. до маја ове године који је стигао у скупштину и биће предмет расправе.

Тих девет међународних организација су УНЕСЦО, Светска царинска организација, ИНТЕРПОЛ, Међународна организација за вино и винову лозу (ИОВ), Европска студентска унија, Европска радиодифузна унија (ЕБУ), Међународна организација врховних ревизорских институција, Европска мрежа оперативног преносног система за електричну енергију и Међународно удружење авио превозника.

Такође, од 2014. до 2018. године 13 држава је повукло признање, Соломонска Острва, Суринам, Бурунди, Либерија, Папуа Нова Гвинеја, Лесото, Комонвелт Доминика, Гренада, Комори, Мадагаскар, Палау, Гвинеја Бисао и Сао Томе и Принципе.

Државе које су признале од 2014. до 2018. године су: Тонга, Сонгапур, Антига и Барбуда, Того, Бангладеш и Барбадос, додаје се у извештају.

Оставите Коментар