Бивши председник Покрајинског одбора Двери Радош Пејовић постао је нови члан Српске напредне странке.

Њега је на данашњој конференцији за новинаре представио потпредседник Извршног одбора СНС Дамир Зобеница.

Пејовић ће, по свему судећи, добити неку од функција у извршној власти на покрајинском нивоу, а бавиће се породичном политиком.

„Свесни смо да у Србији постоје људи који имају одређене квалитете, одређено знање, који на квалитетан начин покривају одређене области, у које ми можда нисмо ушли толико дубоко. Управо је то случај са Радошем и са темом породичне политике. Радош је толико дубоко ушао у ту тему и задовољство је да можемо да обогатимо СНС са још једним аспектом рада на који, као странка, можда нисмо били довољно сконцентрисани“, поручио је Зобеница.

Пејовић је дубоко уверен да се на данашњи дан почиње са, како је рекао, једном новом друштвеном, политичком и породичном ером.

„За почетак на нивоу Војводине, а касније, надам се, и шире. Радостан сам што ће читав мој живот, све оно у шта сам улагао све ове године, напокон добити своју реализацију, а то је да породица дође у центар друштвено-политичких дешавања. Изузетно ми је драго што ћемо моћи овом темом да се набавимо на веома озбиљан начин. Посебан акценат ће се ставити на све оне породице које су страдале током пандемије“, навео је Пејовић.

Према писању медија, Пејовић је оставку на функције у Дверима, где је био на челу Савета за породичну политику и члан председништва странке, дао у мају ове године. Иако је данас представљен као нови члан Српске напредне странке, до пре само пола године говорио је како Српска напредна странка спроводи насиље над грађанима Србије.

„Насиље које је СНС засејала обухватило је све сегменте друштва и слободно можемо рећи да је отворила лов на људе, јер њима одговара овакво стање у друштву, где ће грађани у паници и страху бити вођени на гласање“, наводи се у саопштењу Двери које потписује Пејовић.

Говорио и на протестима „Један од пет милиона“ у Новом Саду. Током свог говора оптужио је да Српска напредна странка „затире Војводину“.

„Знали смо да ће Српска напредна странка затирати Војводину, да ће нам продавати њиве, да ће нам доводити Арапе да нас они уче како да сејемо и како да жањемо, да ће доводити израбљиваче да људи раде у пеленама. Знали смо да нема ништа од Клиничког центра. Знали смо да су киднаповали престоницу културе зарад својих дилова. Све смо то знали, али више не смемо да им дозволимо да нас понижавају“, рекао је током свог говора Пејовић.

У априлу прошле године био је тема медија, јер се нашао на контроверзном скупу Светског конгреса породице у Италији. Управо је организација овог скупа била разлог великог протеста у Верони.

Leave a Reply