Улазак Двери у „Савез за Србију“ Драгана Ђиласа имаће катастрофалне последице по странку на чијем је челу Бошко Обрадовић.

Фото: Танјуг/Сава Радовановић, ATA Images
Фото: Танјуг/Сава Радовановић, ATA Images

Наиме, веома је извесно да ће се странка због тога, према речима нашег поузданог извора из редова Двери, потпуно поцепати и распасти. На сарадњу са Драганом Ђиласом, за ког сам Обрадовић донедавно није имао речи хвале, од високих функционера странке спремни су само Бошко Обрадовић и посланица Марија Јањушевић, а сви остали су апсолутно против таквог савеза. Упркос јасном противљењу људи из самог врха странке, њих двоје у сталном су контакту са Млађаном Ђорђевићем, кумом и сарадником Драгана Ђиласа, који у тај савез покушава да увуче десничаре.

– Уз Бошка и Марију само је мали број ситних страначких функционера, и то оних који само желе да Бошку покажу лојалност. Сви остали, укључујући и посланике Двери и чланове политичког савета, потпуно су против сарадње са Ђиласом и осталом екипом из тог савеза. Најгласније се противи Срђан Ного. Наша идеологија супротна је њиховој, немамо исте погледе готово ни по једном важном државном питању, и стапањем у тај савез у којем ће бити Борко Стефановић, Вук Јеремић и остали засигурно ћемо изгубити идентитет. Да не говорим о гласачима. Имали смо већ један катастрофалан потез који нас је скупо коштао и на који се такође одлучио сам Обрадовић. Реч је о потпуно погрешној коалицији на београдским изборима са Сашом Радуловићем. Гласачи су нам јасно поручили шта мисле о томе, број освојених гласова показао је шта мисле о нашем удруживању са људима који су присталице ЕУ, који подржавају геј параду, којима Косово није на првом месту – објашњава наш извор.

Он додаје да Двери може задесити иста судбина баш као тог бившег коалиционог партнера, али и ПСГ-а Саше Јанковића.

– Због самовоље појединца, лидера који не слуша шта кажу функционери шта очекују гласачи, дешава се комплетни распад странке. Не само посланичке групе која ће се, као Радуловићу, распасти на неколико делова, него ће нас људи потпуно напустити, као и Јанковића. Ту ће на крају остати само Бошко, Марија и њихове улизице, а Двери ће бити само један Ђиласов привезак – страхује овај функционер Двери.

Хиландарско проклетство

Маша Вујановић, бивша активисткиња и дугогодишњи портпарол покрета Двери, која је и венчана кума Бошка Обрадовића, изјавила је да је главни узрок тадашњег распада Двери то што је старешинство са Бошком Обрадовићем на челу прекршило завет који су дали на Хиландару пред иконом Тројеручицом.

Ј.Ђ.

Извор: alo.rs