Протекла недеља обележила је до сада невиђена победа у власти у Мајданпеку (88% је народ гласао за партије из власти СНС-65.5%+СПС+9.5%+ПУПС3.5%) и са друге стране озваничен је опозициони ткз. Савез за Србију. Скупину коју чини више деривата Демократске странке, сам окрњени ДС, америчке Двери и златиборска странка Здрава Србија. Неки је већ зову купус коалиција, јасно је да је реч о политичком бућкуришу, где ће свако бити за себе, да није тако шта би иначе могло да наведе великог  левичара  који воли да свира песме о расистичком југу америчке конфедерације да стане опет уз једног од највећих крупних капиталиста, у народу званих тајкуна Ђиласа и неоствареног председника УН-а коме жена води партију, кад нису могли у матичном ДС-у да буду заједно. Чак и овако окрњени Лутовчев ДС ће наставити са деобом, јер се не мире сви са коалицијом са својим бившим партијским камерадима плус још Двери. То вероватно јер не знају да су још од 2010.године када су Двери издале по први пут све остале националне покрете да су још од тада на јаслама Ђилас тајкуна. Мало их је задњих година преузео један амерички Скот, не би ли их на силу увео у Скупштину, да би се сада вратили под окриље свом првом великом финансијеру. Ова коалиција изазваће несумљиво више подсмеха, због немогућег начина функционисања, без обзира што су се сабрали око једног циља да бар некако сви они пређу цензус.

Побројани нису једини који се окупљају, нешто раније је човек којег нико не би за цимера окупио око себе телефонску коалицију 381, у којој нема других партија, нити других афирмисаних у народу грађанских покрета попут НДМ БГД, могуће јер и ПСГ попут народне странке суштински води жена председника. Све јавне личности из апела 100 су побегле главом безобзира, морао је да их надомести некаквим малим „зеленим“. Те појаве можете видети у парку испред Председништва како насрћу на мирне грађане, прете преко мегафона младима, и немају апсолутно никакве политичке идеје. Једини ко је још више политички неозбиљан од човека који сам прича са закључаним вратима председништва, је нелидер опозиције који у ријалитију прича са дрветом, он ипак може да изведе 10.000 бесних четника, већ други један четник. Политички четник почетник, али у флаши већ ветеран. Погодили сте Веља Илић. И он је најавио формирање некакве нове десне коалиције. И то баш у тренутку његове најаве, цео одбор Вељине Нове Србије у Бачкој Паланци на челу са Николом Бјељацем Пиџом је прешао у Српску десницу, где сам ја председник.

Тако да тек њему не би дао икакве шансе. Све да се удруже Вељина десна коалиција и Јанковићева група 381, по угледу на СзС од Двери и Стамата до Борка и Лутовца, ипак сам сасвим сигуран да чак ни заједно Веља и Јанкела са свим сателитима не би имали цензус.

Миша Вацић

Оставите Коментар