Седница тзв. Владе Косова чији је премијер у оставци Рамуш Харадинај отпутовао у Хаг биће одржана сутра.

Како сазнајемо, дневни ред седнице је одавно познат, а добили смо и ексклузивну фотографију званичног документа на коме су утврђене теме о којима ће бити речи.

Сада је постало сасвим јасно да је Харадинај званично поднео оставку, али у суштини наставља да влада на територији јужне српске покрајине.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић раскринкао је фарсу око одласка тзв. премијер Косова у Хаг.

Вучић је дан након Харадинајеве оставке одржао конференцију за новинаре на којој је објаснио да ће Харадинај отићи у Хаг само куртоазно, а да ће се потом вратити као херој на Косово.

  • Све је то представа – рекао је тада Вучић.
Фото: alo.rs
Фото: alo.rs

Председник Србије је након завршеног саслушања у Хагу истакао да Срби не треба да очекују да ће им неко донети правду.

Српска суза није имала и неће наћи родитеље, одговорио је Вучић.

  • Немојте да сањамо снове како ће неко да нам донесе правду, није нам је доносио до сад, неће нам је донети ни убудуће. Него, када ће тај коктел који организују у Хагу, Харадинај и остали? Да још мало поприча са њима како се намучио. Тежак је тај лет био од Приштине до Беча и Хага – казао је Вучић.

Председник додаје да онда схватите да су право и правда умрли.

  • Ми Срби треба да заборавимо и не рачунамо на право и правду који ће неко други да нам доноси и одређује, ми морамо да се изборимо за бољу, снажнију и јачу Србју и бољу будућност. И да прећутимо многе ствари, али да почнемо да говоримо и када почнемо говоримо да не угрожавамо своју будућност – истакао је Вучић.

Д.Н.

Оставите Коментар