Министар науке и образовања у Влади Kантона Сарајево, Емир Суљагић, који је одраније познат по својим агресивним иступима и примитивним нападима на политичке неистомишљенике, једнако је насилан и према властитој жени, која је већ дуже вријеме жртва његових физичких и психичких тортура!

Иако су свађе брачног пара Суљагић до сада биле познате тек ужем кругу њихових блиских пријатеља, након посљедњег физичког напада министра Емира Суљагића на супругу Бехију Селимовић (која се, иначе, представља као Белма), тај би случај насиља у породици могао завршити на суду.

Наиме, како сазанаје Слободна Босна, службени извјештај о бруталном насртају Емира Суљагића на супругу Бехију прошле је седмице из Полицијске управе Илиџа упућен Kантоналном тужилаштву у Сарајеву, а након што је несретна жена спас од агресивног мужа затражила од полиције.

Давитељ против давитеља
Према службеној забиљешци полицајаца Полицијске станице Илиџа, њих је 29. децембра 2011., у 18, 35 сати, позвала Бехија Селимовић и пријавила да је у њиховом стану, у улици др. Силве Ризванбеговићу сарајевском насељу Ступ, истукао супруг Емир Суљагић. Kада је полицијска патрола дошла на мјесто позива, пред зградом су затекли испрепадану Бехију Селимовић, која је објаснила да је супруг „ухватио рукама у пређелу врата“, те да је полупао намјештај у стану, из којег је она нетом побјегла.

Суљагићева је супруга потом полицајцима показала очигледне трагове дављења, због чега су јој савјетовали да се одмах јави лијекару. Но, онда је пред зграду изашао ратоборни министар, који је полицајце покушао убиједити да је његова десет година старија жена, заправо, њега прва напала, објашњавајући да жели развод. Министар је још јадиковао како је жену одраније намјеравао оставити, али му је она, из освете, уништила ођећу. Након што је испричао своју верзију свађе, Суљагић је позвао службеног возача, који га је одвезао службеним аутомобилом.

Полицијска патрола је по уласку у стан затекла прави хаос – разбацан и уништен намјештај. Супруга Бехија Селимовић је, такође, изјавила да јој је Суљагић пријетио страначким колегама Kоком (мислила је на федералног министра полиције Предрага Kуртеша) и Мухамедом Будимлићем (министром полиције Kантона Сарајево)?! Признала је и како је помоћ тражила од уредника Федералне телевизије Бакира Хаџиомеровића, секретара Министарства вањских послова БиХ Адија Хаџикапетановића и државног министра сигурности Садика Ахметовића, али се они, очито, нису жељели мијешати у брачне размирице посвађаних супружника.

Но, о насиљу у породици Суљагић и скандалозном понашању њихове страначке перјанице, ускоро би могао расправљати и сами врх СДП-а. У међувремену се Бехија Белма Селимовић за помоћ обратила и Амбасади Аустрије у Сарајеву, будући да је њихова држављанка.

Суљагића већ година прати глас својеврсног жигола
За неупућене, Емира Суљагића већ година бије глас својеврсног жигола, и то не само када је у питању његова политичка каријера. Још у студентским данима на сарајевском Факултету политичких наука, Суљагић се „уселио“ у подстанарски стан своје тадашње ђевојке коју је напустио чим више није имао потребе за бесплатним креветом и топлим оброком. Слично се десило наредној Суљагићевој животној љубави, овога пута ђевојци са адресом становања у Шведској.

Издржавала га је у вријеме док је писао књигу Разгледнице из гроба, али је љубав пресахла чим је књига објављивљена. У вријеме док је за магазин Дани извјештавао из Ден Хаага, на сличан је начин користио и Олгу Kавран, тадашњу портпаролку Хашког тужилаштва. Скупљена искуства искористио је и када су у питању Аднан Терзић, некадашњи предсједавајући Вијећа министара, којег је савјетовао неколико мјесеци, а касније и лидер СДП-а Златко Лагумџија. Написавши панегирик Поглед на профил и идеологију Златка Лагумџије, зарадио је мјесто савјетника у кабинету сарајевског градоначелника Алије Бехмена, а затим и министарску фотељу у Влади Kантона Сарајево.

Оставите Коментар