Емануел Макрон и Марин Ле Пен изједначени су на француским председничким изборима са око 24 одсто гласова и пласираће се у други круг, тврде белгијски медији, позивајући се на прве излазне анкете.

У другом кругу француских председничких избора догодиће се „реприза“ претходних из 2017. године, надметањем Макрона и Ле Пенове, тврди белгијски „Соар“, који наводи да су њих двоје изједначени са 24 одсто, док је трећи Жан Лик Меланшон, кандидат левице, који би требало да добије око 19 одсто гласова.

Белгијски лист наводи да су то резултати првих излазних анкета на француским изборима, а биралишта су отворена до 19 сати, са изузетком неких градова где ће се гласати до 20 сати. Исту процену дао је и лист „Ла Либр Белжик“, такође позивајући се на прве излазне анкете.

Kако наводе новинари „Соара“, Марин Ле Пен је већ припремила „председнички шампањац“ у свом изборном штабу. Очекује се да излазност буде нешто мања него на претходним изборима, када није гласало 22,2 одсто бирача, док се на данашњим изборима апстиненција процењује на 26,5 одсто.

Према проценама до 17 сати, на изборе је изашло 65 одсто гласача, док је 2017. године излазност у истом периоду била 69,4 одсто.

Оставите Коментар