Руски министар спољних послова и његов турски колега Хакан Фидан поновили су важност јачања поверења у односима између својих земаља

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је свом турском колеги Хакану Фидану да је курс ка наставку испоруке оружја Кијеву деструктиван, саопштило је руско министарство спољних послова у недељу после телефонског разговора.

„Пажња Анкаре је скренута на деструктивност курса ка наставку испоруке оружја кијевском режиму. Наглашено је да такви кораци могу довести само до негативних последица“, саопштило је министарство.

Повратак команданата украјинског националистичког батаљона Азов (који је у Русији забрањен као терористичка организација) у Украјину била је међу темама телефонских разговора између Лаврова и Фидана. „Стране су размениле мишљења о регионалној агенди са фокусом на недавни развој око Украјине, укључујући ситуацију са повратком команданата Азова из Истанбула у Кијев“, саопштило је министарство.

Како је саопштило министарство, Лавров и Фидан су поновили важност јачања поверења у односима између својих земаља. Министри су поновили неопходност очувања и јачања природе односа између Москве и Анкаре заснованог на поверењу на основу принципијелних споразума између председника Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана“, наводи се у саопштењу.

РУСИ НЕШТО КУВАЈУ ЖЕСТОКО: Пао велики договор између Пригожина и…
„Дотакли су се и изгледи за даљу сарадњу по питањима која се односе на обезбеђивање глобалне прехрамбене безбедности у условима неспособности западних држава да предузму кораке неопходне за спровођење „пакетне иницијативе“ генералног секретара Уједињених нација“, саопштило је министарство и додало.

Телефонски позив иницирала је турска страна.

Оставите Коментар