Не треба бити геополитички стручњак да се види да нас чека бескрајно тешка година. Осим тога, геополитички стручњаци су обично сероње.

Енергетска криза ће се продубити.

Економска такође, на макро и таргетованим микро нивоима. 3Н сценарио (Незапосленост, несигурност, несташице) ће кулминирати.

Велики играчи иза и испред сцене и закони историје вапе за једним великим ратом. Можда и два или три. Условно локална жаришта са глобалним улогом.

Бирократски наследник СССР, расклимана ЕУ, налази се по већини параметара где и Југославија деведесете.

Ни преко баре неће вити превише мира, али ни превише узбуђења. Они који су палили по туђим двориштима, све више морају да гледају у своје. Да би ту држали вештачки мир, пустиће да се потопе нека друга.

Слободе и људска права биће гажени на незамисливе начине, јер ће нова нормалност постајати све ненормалнија. Проценили су да жаба нема где из лонца. У прошлим инквизицијама није било мас медија: у овој их има. Зато пола жртава инквизиције милује руке џелата и верује да је то за њихово добро, а ови што неће на ломачу су глупи.

Људи никада нису били умртвљенији и глупљи. Анестетик се редовно дистрибуира у планетарни крвоток.

У таквим околностима, биће и притисака и напада на Србију. За сада се не дамо, сигуран се да се нећемо ни дати.

Ово је историјска година и историјска времена, и одговорно тврдим: историја неће памтити Вучића по аутопутевима, инвестицијама и фабрикама, већ по томе што ће постати први српски владар мимо Ћопе који је успео у утопијском науму:

Док се туку леви, десни, горњи и ови доле, да нас држи са стране, изван. Као своје. Као самосталне. Као безбедне.

Пише: Томо Ловрековић

Извор: Националист

Оставите Коментар