Једногласном одлуком за председника Општинског одбора Српске деснице у Бачкој Палнци изабран је Никола Бјељац.

Подсећамо, да је у септебру ове године, целокупан одбор Нове Србије из Бачке Паланке прешао у Српску десницу.

Изборној скупштини ОО СД Бачка Палнка одржаној у петак, 14. децембра у Месној заједници „Стари Град“ , присуствовао је и Миша Вацић, председник Српске деснице са сарадницима Браниславом Пухалом, Александром Здравковићем и Иваном Борић.

Сала Месне заједнице била је премала да прими све заинтересоване грађане који су, упркос лошем времену, желели да присуствују Изборној скупштини Српске деснице.

Званичном формирању одбора Српске деснице у Бачкој Паланци присуствовали су и функционери локалне самоуправе – Бранислав Шушница, председник Општине Бачка Паланка, Мита Лацански, председник Скупштине општине, Мирослав Сићевић, директор ЈКП Стандарс Бачка Паланка, и Јово Зарупски, председник МО Стари Град.

Вацић је истакао да је изузетно задовољан што је Никола Бјељац, као утицајан предузетник препознао у Српској десници искрену  иницијативу  залагања за Србију и њен народ.

„Уколико будете вредно радли, ваш рад ће бити награђен и препознат од стране локалне самоуправе, где можете бити равноправни партнери. Време у којем живимо није лако, и носи доста искушења. Наш задатак је да останемо на путу који су за нас градили наши дедови и очеве, да наставимо да се боримо и да градимо нашу Србију.“, рекао је Вацић, и захвалио се градским челницима додајући да ће Српска десница увек бити ту да подржи и да допринос њиховим идејама и иницијативама, али да ће уколико бити потребно и критиковати њихов рад – само са циљем да буду још бољи и успешнији.

Бранислав Пухало, председник Савета за безбедност СД  обратио се речима да је своје драгоцено животно искуство поделио са српском младошћу, која чини Српску десницу, и да је у Миши Вацићу као њеном председнику препознао искрено залагње и жењу да делује и ради за бољу Србију.

„Миша Вацић, је најмлађи политички лидер, који је показао да може патриоте да води у успешну будућност. Српска десница је нова политичка опција, коју воде млади и образовани људи,  иза којих, пре свега, стоји велико  искуство и дугогодишња борба за српске националне интересе. Одбор у Бачкој Паланци ће одмах кренути са својим активностима, показаћемо се на делу и показаћемо политичку одлучност и спремност да подржимо, а онда  и да будемо део градске власти, како би Бачку Паланку учинили још лепшим местом за живот свих њених становника.“, на самом крају је рекао Никола Бјељац, председник ОО СД Бачка Паланка.