Анђела Лазаревић (20) је понос Србије. И не само Србије, већ и Француске и Швајцарске. Ова прелепа, интелигентна и вредна девојка завршила је два веома тешка факултета – Медицину, али и Физику и хемију. Ипак, као да то није било довољно, Анђела је на оба дипломирала у року од две године.

Иако сама чињеница да се два факултета заврше у року од две године звучи нестварно, млада Српкиња није ни ту стала са ређањем успеха. Од 1470 студената, на факултету у Нансију, изабрана је за најбољег. Од Француске и Швајцарске добила је стипендију, као и понуду за специјализацију.

  • Добила сам понуду од Француске и Швајцарске да ми плате специјализацију која траје 6 година, јер желим да идем за кардио-васкуларног хирурга. Затим сам потписала са Швајцарском, јер њихови услови су бољи, а после специјализације радићу у Лозани – почиње своју причу за Телеграф.рс.

Kо год да чује за Анђелину причу не може а да се не запита – како је нешто овако уопште могуће? Одакле долази мотивација и воља за толиким трудом и радом, а она нам појашњава да је исти сан сањала још од малих ногу.

  • Тајна је упорност, воља, наравно интелигенција. Наравно, увек уз Божју помоћ. Мотивација је што сам живела са родитељима у Србији до 2010. године. Они су имали врло тежак живот у Србији и избегли су са Kосова, тачније из Пећи. Након нашег доласка у Француску, донела сам одлуку да ћу једног дана успети и уписати медицину како бих могла да помогнем људима и да дам свој максимум у напретку медицине – прича ова прелепа девојка.

И сама каже да се подразумева да је било тешко. Слободног времена имала је мало, али кључ је, тврди, у организацији.

  • Наравно да је било тешко, то су два најтежа факултета у Француској, где нам праве селекцију од основне школе. Што се тиче организације, када имате циљ и вољу може све да се постигне ко жели, а наравно моја метода учења је била учење само после поноћи. Највише концентрације тада имам. Времена сам имала мање и за себе, а за дружење није било простора. Али не жалим се – каже Анђела која је најбољи пример да се труд и упорност исплате.

Иако тренутно живи у иностранству, за њу је Србија домовина, те је посећује сваке године, а не искључује могућност да се једног дана и врати.

На питање која јој је највећа животна жеља, Анђела има и најлепши одговор – она се тренутно остварује.

  • Највећа жеља ми је да постанем кардио-васкуларни хирург, а наравно и да напредујем у научном програму физике и хемије око истраживања болести срца. Највећа жеља ми се тренутно остварује! А онда, наравно, да будем успешна као и до сада – закључује Анђела за наш портал.

Оставите Коментар