БИВШИ израелски обавештајац Јаков Кедми , у емисији радија Вести ФМ, објаснио је шта је „главна грешка Сједињених Држава“ у њиховом плану против Русије.

Власти САД не могу да се помире са постепеним губитком светске хегемоније и одласком света од униполарног модела. Планирали су да ослабе Русију што је више могуће уништавањем њене економије, а затим да се боре против Кине, рекао је Кедми.

План је само делимично спроведен. САД су организовале државни удар у Украјини, претвориле земљу у анти-Русију и увеле санкције Москви. Али ефекат санкција није био оно на шта су Американци рачунали. Руска економија се показала много стабилнијом него што је Вашингтон очекивао, сматра Кедми.

– Американци су мислили да имају времена. Али Русија им је измешала све карте. Испоставило се да је руска економија, упркос свим страховима, стабилнија него што су мислили – рекао је Кедми.

Русија је тренутно под санкцијама без преседана у светској историји. Ово се већ вратило. Цене гаса, нафте, пшенице и алуминијума значајно су скочиле, објашњава он.

Оставите Коментар