Ових дана у појединим српским медијима, као по неком унапред припремљеном сценарију, редом, један по један, јављају се душебризници, који тобоже плачу над судбином Косова “која је ето у рукама издајника, Александра Вучића”!?

И ако је ико имао до сада дилему, ко су ти, који “из срца бране Косово”, више је сигурно нема. Србија доживљава врхунац лицемерја и цинизма у којем предњаче управо они који су били коловође гурања судбине српског народа на Косову у руке онима који су нам 1999.отели овај део територије!?

После дужег времена, ваљда боравка у неком новом филму, огласио се у “свом медију” Борис Тадић лично!

Решио човек да проговори о нечему, чега би иначе  требало да се дебело стиди. Стао је у одбрану оних са Косова који у свој својој заслепљености и мржњи према владајућем режиму у Београду – од једног дрвета не виде шуму! Попут неких средњевековних властелина, скрушени у некој својој личној незајажљивости, спремни су баш на све: па чак и да сопствену земљу оптуже и прогласе јединим кривцима за све оно што се у последњих две деценије дешавало на територији Јужне српске покрајине!

Знамо кроз историју да је увек било лако пронаћи отпаднике свога рода, али да то иде толико далеко у околностима када велики хоће отимају малом – тешко да је ико то очекивао на овај начин.

Отворено лобирање и спречавање власти у Београду да “свету српску земљу” истргну из  руку кербера, Тачија и Харадинаја,  није само последица недостатка једног чврстог и активног српског националног програма, већ се граничи са нечим што се граничи са велеиздајом, односно недостатком националног идентитета,поноса И личног достојанства!?

Бивши председник Србије у два мандата, без имало блама, националног генетског кода, стаје отворено у одбрану оних који данас јавно “наричу уз шиптарске ратне зурле”, терајући тиме оно мало преосталих Срба на Косову и Метохији у бег!?

Зашто то данас ради Борис Тадић, његов бивши “ордонанс”  Вук Јеремић? Зар није било довољно то што су већ урадили? То што су проблем Косова изместили из окриља УН и директно гурнули у руке ЕУ!? Тиме су Срби, ни криви ни дужни гурнути у руке “ новим европским кадијама, да их туже и да им суде”…

Није Србија тада имала Милоша Обреновића, већ посилне Тадића и Јеремића… И таман кад су “њихови налогодавци” помислили да је посао завршен, српски народ је изнедрио новог јунака, некога ко ће прашњаву фасциклу  о Косову из архива “европских кадија”из ораховог ормара успомена на  страдање малих народа – поново вратити за бриселски сто од махагоније…

И сама помисао да је прича о Косову поново отворена, да се о њој макар опет разговара –  нашим досманлијама се коса диже на глави! Оно што су давно урадили, оно што им као ноћна мора сваку ноћ јури нечисту савест – сада је опет јава! Стварност у којој Србија опет тражи истину и правду за свој народ на Косову!

И у томе, не може их омести никакви “оци и сви његови порочни синови”, јер истина, деценијама сакривена под тепихе овалних кабинета у Белој кући, Берлину или Лондону – више се не може крити!

То што су опет исти  играчи на сцени, што Тадић,Јеремић и сви њихови ондашњи сарадници опет морају да устану у одбрану својих старих греха, само је доказ више да је Србија на добром путу! Да више ни Америка, ни Немачка не могу да бране неодбрањиво! Не могу да се крију иза порока својих претходника, који су починили највећи грех у новијој историји према српском народу…. Дозвољавајући истребљење српског народа са вековних огњишта!? Нешто слично као што је Америка урадила стварајући сопствену државу!? Па, сваки српски поплет око било које авлије на Косову је старији од америчке националне историје…

Е.Е.

Извор: embargo.rs

--

Leave a Reply