Новосађани се не одричу традиције и културе српског народа. У анфитеатру СПЕНСа у организацији Друштва гуслара Свети Никола из Новог Сада, уприличено је традиционално народно посело. Завичајни звуци ширили су се СПЕНСом, гусле и етно песма освојили су срца публике које није мањкало те вечери. Новосадски гуслари су кроз своје извођење показали да се не одричу културне баштине која се родила и потиче из јужне покрајине, па је цело вече било проткано мотивима песама које се везују за Kосово и Метохију.

Председник Друштва гуслара „Свети Никола“, Војин Радојичић истиче како је неговање традиције од изузетног значаја и да је најпоноснији на младе гусларе, које доживљава као наследнике духа српства који треба да живи миленијумима.

-Веома ми је драго, што је у публици било омладине, јер њима ова земља и народ остају. Надам се да међу њима седи и неки нови Kнез Лазар или Обилић овог времена, који ће стати на бранич српства, уколико то буде неопходно – за Нашу Борбу завршава Радојичић.

Из менаџмента СПЕНСа, Веселинка Чепић, руководилац културе и маркетинга каже:

-СПЕНС је увек отворен за овакве манифестације и за све људе и удружења која желе да чувају традицију. Хвала организаторима, али и публици. Надамо се још низу сличних догађаја и још већем одазиву публике, нама добре воље за сарадњу не мањка.

--

Leave a Reply