Пре почетка меча између БиХ и Украјине у квалификацијама за Светско првенство Билином Пољу у Зеници дошло је до чарки на северној трибини

Организатори меча су из необјашњивог разлога на исту трибину пустили навијаче Украјине и БХ Фанатикосе, једне до других.

Било је јасно да ће доћи до сукоба, а на срећу избегнуто је крвопролиће. Украјинци су на трибину униели руску заставу, заставу институције председника Руске Федерације.

Али, окренули су је наопако како би вређали Владимира Путина. Тада је уследио хаос на трибини.

БХ Фанатикоси су, због распореда боја на застави, вероватно помислили да се ради о застави Србије, па су кренули у сукоб који је брзом реакцијом полиције спречен.

Навијачи Босне и Херцеговине нису то тако протумачили, они су мислили да су Украјинци унели српска обележја, пошто се српска застава добија када се боје руске окрену наопако, и то је умало довело до физичког обрачуна.

Полиција је потом неколико минута смиривала страсти на трибини, па је после гурања с Украјинцима и домаћим навијачима успоставила ред, а неколико навијача је удаљено с трибине.

Опште је познато да Украјинци у последњих неколико година на свакој фудбалској утакмици окрећу наопако руску заставу и тиме вређају „комшије“, међутим, Босанци очигледно нису били упућени и мислили су да се ради о провокацији српским бојама…

Припадници органа реда брзо су се нашли између две групе и већи инцидент је спречен. Страсти су се смириле и до краја сусрета није било проблема на трибинама.

Тај меч, иначе је завршен победом Украјинаца од 2:0, те је тако ова репрезентација у последњи час обезбедила учешће у баражу за Светско првенство које ће се одржати у Kатару 2022 године.

Оставите Коментар