Хладан туш за Албанце! И поред жеље приштинских лобиста да приволе афричку републику Конго да за пола милиона евра откупе признање Косова, Пацолијев авион пун девиза слетео је, па одлетео из Конга, и то без признања! Како министар спољних послова Ивица Дачич открива за Српски телеграф, план министра лажне косовске владе за подмићивање афричких земаља у замену за признање самопроглашеног Косова пао је у воду!

  • Када сам био у Конгу, сазнао сам да су у ту земљу послали приватни авион са Пацолијевим људима, који су са собом понели пола милиона долара да Конго призна такозвано Косово. Они су их у старту одбили, открива Дачић и додаје да су му то рекли званичници те афричке земље.

Он је истакао да му је председник Конга лично дао чврсту реч да неће признати тзв. државу Косово и неће мењати став о том питању.

  • Наставићемо да радимо на томе да ниједна земља више не призна Косово. Посета афричким земљама је била успешна, хтели смо да упознамо званичнике са ситуацијом на Балкану. Африка је за нас важна, има 54 чланице Уједињених нација. То су наше традиционално пријатељске земље још из времена Тита и Југославије, али земље у којима нико од наших власти није био 10, 20, а у некима и 30 година – рекао је Дачић.

Шеф дипломатије истиче да је успешан обилазак Африке започео у Танзанији, у којој три деценије нико од српских званичника није био.

  • Ми смо затворили амбасаду у Танзанији, а очекујемо да та држава зна шта су наши интереси – рекао је Дачић и додао да су добро разумели позицију Србије.

Након Танзаније, српска делегација се упутила на Мадагаскар, који има новог председника.

  • Били смо и у Свазиленду, па у Конгу. Затим смо посетили Того, Гану и Сомалију – наглашава шеф дипломатије и преноси да су председници тих земаља свесни ситуације на Балкану и да подржавају напоре Србије да мирно реши проблем Косова.
БЕЏЕТОВИ БЛАМОВИ
  • тврдио да је Конго признао Косово, одмах га демантовали
  • штампа на Малдивима открила да је Пацоли платио два милиона долара њихово признање Косова
  • салетао председника САД Трампа покушавајући да се рукује и поприча с њим, Трамп га игнорисао
  • уходио премијера Марока, кришом га сликао и измислио да су разговарали о признању, одмах уследио деманти

Оставите Коментар