Иако Украјинци радо прихватају стране добровољце, то не значи да је ратни ангажман „посао” без обавеза, који, на пример, можете оставити када вам падне на памет.

Многи, заведени романтизованом сликом борбе за слободу нападнуте државе, изгледа да немају праву представу о тежини и опасности ратне ситуације широм Украјине, док мало ко зна шта значи бити на располагању некој војсци у таквим условима.

Чини се да су се мало „залетели“ и неки из Хрватске, због чега се огласио Загрепчанин Денис Шелер, који је шест година био припадник пука Азов, а недавно га је поменуо и портпарол руског Министарства одбране, у контексту организовања одласка Хрвата у Украјину.

„Дакле, још једном свим врућим главама:
Тзв. интернационални батаљон, потписује се уговор на неодређено време, при чему је за време трајања уговора немогуће напустити Украјину, обзиром да потписом уговора пристајете на статус војног обвезника којима је (18 до 60 година старости) забрањен излазак из земље.

Потписали сте уговор и нећете моћи да ‘скочите’ кући како бисте решили обвезе (кредит, болест, најам, смртни случај у породици и било какве друге проблеме).

Плата вам сигурно неће бити довољна за плаћање кредита или изнајмљивање станова (ако изнајмљујете), и иако се не објављује службено нити је још итко добио плату, она неће бити већа од 300 евра“, поручио је Шелер.

Напомињемо да је Денис Шелер добровољац у саставу пука ‘’Азов’’.

Оставите Коментар