Етикета на „кока-коли“, чије је порекло из Србије, изазвала је негодовање неких купаца у Сплиту, којима је засметао лик са шајкачом.

Купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети пронашли отиснути лик насмешеног господина са дугим брком, црним прслуком и шајкачом на глави.

Фотографија верзије тог познатог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали „шта она ради у хрватским продавницама“.

Натпис на етикети показује да је земља порекла Србија, али је увозник Црна Гора. Претпоставља се да су хрватски трговци одлучили да купе верзију из Србије, јер је јефтинија од оне на домаћем тржишту.

Како наводе хрватски медији, наводно, та „кока-кола“ је „лошијег квалитета од хрватске, односно од оне која се пуни у Хрватској, али има нижу цену“. Хрватски медији преносе да је „чика“ са етикете део службене „Кока-Колине“ кампање „Славимо када смо заједно“, која се емитовала у Србији.

Није јасно да ли су српске „кока-коле“ случајно завршиле на хрватском тржишту или су власници трговина одлучили ићи за јефтинијом верзијом, али оно што јесте јасно то је да је некима у Хрватској засметао лик са шајкачом више него што би им засметао шећер у самом пићу, наводе хрватски медији.

Пре две године слична ситуација била је и у Загребу, када је једна жена на „Фејсбуку“ објавила да на „кока-коли“ коју је купила пише да је производ увезен из Србије. Она је своје незадовољство „умотала“ у фразу да укус није исти као хрватске „кока-коле“, а засметало јој је и што је реч о „неповратној амбалажи“.

Leave a Reply