Интервју лидера Српске Деснице Мише Вацића за портал Патриот.

Како гледате на двоструке аршине СзС који наступају агресивно у својим политичким кампањама, а када ви исто урадите траже да вас држава хапси?

Нисам урадио ништа ни приближно ономе што они раде (физички обрачуни са неистомишљеницима, са женама, новинарима, паљење књига, насилни упади у јавне објекте, насртаји на службена лица, посланике, председника државе, изазивање опште опасности, блокаде… све документовано и доступно). Ја само својим говорима указујем на корупцију и не плашим се тога, уосталом нека надлежни органи коначно провере кога то треба хапсити. Српска Десница то зна али се не може мешати у посао власти док сама не постане власт.

Сматрам да не постоје дупли аршини већ нападе на мене и СД врше прозападни медији плаћени из непознатих извора новцем из иностранства. То је врста специјалног рата у борби против свих родољуба у Србији, али и у иностранству (збуњивање и дезинформисање јавности). Путина проглашавају за агресора, европске десничаре за „насилнике и фашисте“… Објективни медији ме не приказују као Н1, Блиц, НИН, Време или Данас.

Да ли је истина да Шешељеви Радикали и Бошкови Дверјани масовно прелазе код вас у Српску Десницу?

То је истина, јер у СД препознају националне идеале који су прокоцкале многе досадашње организације десног и патриотског блока. Сви они су добровољно дошли код нас и ми их радо примамо. Просечан човек који је симпатисао Двери сада гледа Бошка у загрљају Маринике Тепић и наравно да ће прићи СД. То је општи принцип зашто има доста „прелетача“ у праву националну СД и то је позитивна ствар коју подржавам.

Мета сте либералних медија који тврде да сте ви само продужена рука Вучићеве власти.

Они тврде да смо и руска пешадија на Балкану и могу свашта да измисле. Када подржимо добре потезе Вучића они одмах залају на нас (С-400, Панцир, тенкови, аутопутеви, КиМ…). Ако смо ми продужена рука Вучића, чија су они продужена рука? Албанске мафије или бриселских бирократа потплаћених од антисрпских лобија… Нека причају шта хоће, ми водимо своју самосталну политику где исказујемо и критичке ставове према актуелној власти. Ми смо конструктивна опозиција и родољуби Србије.

Колико сте до сада одбора основали?

До сада смо већ основали 42 одбора и 55 повереништва и бићемо вредни на стварању нових по целој земљи. СД жели у институције система легално и на изборима, а наши бројни и квалитетни одбори ће нас одвести на власт у општинама и републици. У народу осећам велике симпатије према нашем раду, јер једно је теренски рад, а друго су медији Сороша и твитер „хероји“. Ми са народом у Србији причамо и радимо готово сваки дан уживо! Нико осим владајуће странке нема тако бројан одзив при оснивању одбора СД!

Да ли планирате ваше политичко деловање да проширите и на Косово, Црну Гору и Реублику Српску?

О томе је рано говорити, ја бих то заиста желео. На КиМ смо већ присутни и поред Српске листе смо најјачи међу тамошњим Србима… Након успеха који будемо остварили у Србији, лако ћемо се повезати са браћом у окружењу која нам се јављају и подржавају наш рад. СД је за српско уједињење и то свако ко је читао наш програм зна.

Оставите Коментар