Током партијског скупа Самоопредељења у Јужној Kосовској Митровици једна особа данас је физички напала и извређала лидера тог покрета Аљбина Kуртија.

Један од присутних на страначком скупу у Митровици жестоко је извређао лидера Самоопредељена и покушао физички да се обрачуна са њим, у чему га је спречило обезбеђење, наводи приштински лист.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Реаговао је и градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири који је покушао да се физички обрачуна са тим грађанином уз упућене псовке.

Одлазак Вјосе Османи и Аљбина Kуртија на север Kосова изазвао је бројне проблеме и неслагања. Раније данас раговали су представници Демократске партије Kосова (ДПK) саопштењем у којем сматрају да су лидер покрета Самоопредељење Аљбин Kурти и в.д. председника привремених приштинских институција Вјоса Османи осрамотили уставни поредак и тзв. Kосово одласком у Северну Митровицу, како би прикупили јефтине политичке поене.

  • Више од једне деценије, Аљбин Kурти говори како ‘иде у Митровицу’, вођен мржњом да докаже како је држава Kосово неспособна и пропала. Покушава да политички профитира на штету институција, а данас је осрамотио државу и озбиљно утицао на достигнуц́а у том делу Kосова – наводи се у саопштењу ДПK које је пренела приштинска „Газета Експрес“.

Оставите Коментар