Министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић и власник продуцентске куће „Lervolino Entertainment“ Андреа Лерволино потписали су Меморандум о разумевању који предвиђа да ће та светски позната продуцентска кућа 1. јула у Србији отворити свој студио, у који ће уложити 8,5 милиона евра.

Како је наведено у саопштењу министарства, „Lervolino Entertainment“ ће запослити 580 висококвалификованих стручних људи, као и да ће пренети на домаће привредно друштво 11,5 милиона евра ауторских права. Према Кнежевићевим речима, та кућа ће продуцирати и производити најмање 10 анимираних филмова годишње, од којих ће у сваки уложити приближно 150 000 евра, истакавши да је најважније то што ће донети у Србију нову технологију и знања.

„За мање од три месеца, када је због пандемије коронавируса све стало у свету, вредним радом смо дошли у ситуацију да 1. јула отварамо студио у Србији“, објаснио је Леволино. Према његовим речима, Србија је земља која је у стању да искаже своје потенцијале и уметничка знања.

„Наше продукције биће дистрибуиране у читавом свету, у најмање 150 земаља. Садржаји ће бити приказивани на најважнијим платформама, а велике звезде, попут Джонија Депа, играће у нашим филмовима“, најавио је Лерволино.

Према његовим речима, та кућа ће најмање 10 година радити у Србији, са улагањем од најмање 109 милиона долара годишње.

Оставите Коментар