Српска напредна странка обележава 13 година од оснивања. Најважнији страначки догађај напредњака подељен је у два дела, у 10 часова почела је одржана изборна скупштина странке, на којој су изабрани нови потпредседници и донете неке битне одлуке, а у 18 сати је приређена и свечана академија.

Скупштином је председавао лидер СНС Александар Вучић, који је представио извештај о раду.

Александар Вучић остаје на челу Српске напредне странке.

Избор председника и заменика председника СНС, који је требало да буде одржан на Изборној скупштини напредњака, одложен је за следећу годину, потврдио је извор из врха странке.

То значи да до тада садашњи лидер СНС Александр Вучић, остаје на челу партије још неко време.

После завршене седнице, наша сазнања потврдила је и Ана Брнабић.

  • Председник Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан предлог свих чланова те странке и поново се кандидује као једини кандидат за председника СНС-а – казала је Брнабић.

Изабрани нови потпредседници
Kако сазнајемо, изабрани су нови потпредседници Српске напредне странке: Ана Брнабић, Синиша Мали, Невена Ђурић, Владимир Орлић, Милош Вучевић, Марко Ђурић и Александар Шапић.

Такође, Председништво странке је са тридесетак чланова повећано на 100, а Главни одбор имаће више од хиљаду чланова.

Скупштини странке, између осталих, присуствују и Ана Брнабић, Синиша Мали, Дарија Kисић Тепавчевић, Никола Селаковић, Томислав Момировић, Горан Весић, Маја Гојковић, Јадранка Јоксимовић, Ирена Вујовић, Милош Вучевих, Марко Ðурић, Марија Обрадовић, Александар Шапић, Небојша Стефановић, Јоргованка Табаковић, Зоран Ðорђевић…

Програм је осмишљен, како истичу из СНС-а, како би трасирали начела политичког деловања за изградњу модерне, јаке, слободне и успешне земље.

Политичка начела странке у 10 тачака
Скупштина СНС-а одржана је иза затворених врата, а на њој су, према дневном реду, разматрана и усвојена и политичка начела те странке, која су у петак представили Ана Брнабић, Синиша Мали и Александар Шапић.

Политички програм Српске напредне странке, односно начела политичког деловања имају 10 тачака које се односе на стално јачање укупне друштвене стабилности Србије, самосталност земље, вођење спољне политике, односно политике изградње пријатељства са суседима и јачања сарадње у међународној заједници.

Такође, начела се односе и на економију у фокусу политике СНС, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоја Србије, очување српске културе, језика и идентитета, нулту толеранцију према организованом криминалу и корупцији, чисту и здраву Србију и развој културе политичког дијалога у друштву.

Оставите Коментар