Сада је идеалан тренутак да још једном сви заједно дамо пружимо пуну подршку нашим службама у Србији. Не страним. Не регионалним. Него нашим. Kада кажем служба, мислим на Безбедносно-информативну агенцију (БИА), која заједно са другим државним институцијама предвођена председником Србије Александром Вучићем води итекако битан рат против мафије истовремено водећи рачуна о државним и националним интересима.
Ниједна држава не може бити јака без јаких служби. Наша служба – БИА је довољно јака да се избори са свим изазовима. Пружам пуну подршку у раду и двема војним службама – Војно безбедносној агенцији (ВБА) и Војно обавештајној агенцији (ВОА). И ВБА и ВОА дају свој велики допринос и очувању државних и националних интереса и борби против мафије и корупције.
Наравно, подразумева се подршка Министарству унутрашњих послова Србије и правосудним институцијама, које се свакодневно боре против мафије.
Оно што ме забрињава што добар део јавности не схвата важност рада и деловања наших безбедносно обавештајних служби.
Већина људи запослених у наведеним службама и институцијама професионално и честито и храбро ради свој посао. Посебно БИА, која је у овом тренутку и на удару злих појединаца који не желе добро Србији и који имају своје пипке готово по свим институцијама у Србији и региону.
Не памтим да сам скоро прочитао један аналитички афирмативан текст посвећен нашим службама у Србији. То је и био мотив да напишем коју реченицу о онима који нас чувају и који су на првој линији фронта и када је у питању борба против мафије и корупције тако и када је у питању борба против тероризма и борба за државне и националне интересе.
БИА је цивилна, национална служба безбедности и део је јединственог безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Делује на основу и у оквиру Устава, закона, других прописа и општих аката, стратегије националне безбедности, стратегије одбране и утврђене безбедносно-обавештајне политике Републике Србије.
Основни задаци БИА су заштита безбедности Републике Србије, откривање и спречавање делатности усмерених на подривање или рушење Уставом утврђеног поретка наше државе, истраживање, прикупљање, обрада и процена безбедносно-обавештајних података и сазнања од значаја за безбедност Србије и информисање надлежних државних органа о тим подацима, као и обављање послова одређених Законом о БИА.
Ова служба предвођена својим руководством на челу са Братиславом Гашићем одлично ради свој посао. Сведоци смо озбиљних резултата.
Навијам за Србију коју одлично води председник Александар Вучић!
Зато што навијам за Србију, навијам и за јаке службе у нашој држави.

Живела Србија!

Угљеша Мрдић

16. марта 2021.

Оставите Коментар