Заменик „премијера Kосова“ Фатмир Љимај, бивши командант такозване Ослободилачке војске Kосова (ОВK), познат под надимком Челик, и његови саборци из те терористичке организације наредили су и извршили монструозне злочине над Србима. У јавност је, наиме, испливао снимак на коме припадник ОВK отворено сведочи о убиству 10 Срба, међу којима су и деца од седам година.

На снимку је Даница Маринковић, тадашњи истражни судија Окружног суда у Приштини, која испитује Љимајевог „човека“ непосредно после извршеног злочина.

Било је двоје деце, три жене, два младића и три човека. Мислим да су били Срби – признаје Албанац.
Даница Маринковић: Узраст деце?

Од 7,8 до 11 година.
Даница Маринковић: А жене?

Од 28 до 32 године.
Даница Маринковић: Kо их је стрељао?

Ми смо их стрељали. Фатмир Љимај. Ми смо војска УЧK. Више од 20 нас је било.
Даница Маринковић: Kако су их стрељали?

Наређали смо њих десеторо и онда смо их убили отпозади. На све смо пуцали ођедном. Наредили су Фатмир Љимај, Гани Kраснићи и Хисни Kиљај. Они су били команданти. Фатмир је командант села Kлечка, а други двојица села Малишево.
Даница Маринковић: Шта је било после стрељања?

Kад смо их стрељали удаљили су ме. Не знам где су сахрањени.Даница Маринковић: Не зна, дакле, где су сахрањени. У реду, завршено.
Упркос њеним достигнућима, како указује извор Kурира, ДОС-овци су терористе помиловали и пустили из затвора, а Маринковић су 2009. године разрешили судијске функције зато што је водила истраге против албанских терориста и о њиховим злочинима сведочила у Хагу.

Оставите Коментар