Омладинска селекција РФК Нови Сад 1921 пласирала се у најелитнији ранг такмичења популарну Лигу Србије, и тако остварила историјски успех новосадског гиганта који наредне године слави дуги век постојања.

После само једног одиграног кола пролећног дела сезоне због пандемије коронавируса прекинуто је такмичење и неће се наставити, па је тако шампион Војводине са тринаест победа и свега два пораза одлуком ФСС директно се пласирао у највиши ранг омладинског српског фудбала.

Популарни канаринци предвођени тренерима Момиром Бранковом и Милованом Панковом успели су да врате наду у боље дане некадашљег прволигаша и верној публици са Детелинаре приреде прави спортски спетакл.

“Детелинара је традиционално расадник талентованих фудбалера, на њој су стасали чувени фудбалски асови као што су Маре Радиновић, Зоран Марић, Младен Јованић, Миња Радаковић, Петар Курћубић, Славиша Јокановић, Дарко Пушкарић, Боле Коврлија, Предраг Загорчић, Варгец, Вјештица и многи други. И сада се у раду са најмлађима поклања посебна пажња, а као резултат марљивог рада долази нам пласман наших омладинаца у Квалитетну лигу Србије” рекао је Александар Важић, спортски директор.

Оставите Коментар