Реакција Амбасаде Kине дошла је пошто је Палмер током јучерашње посете Црној Гори упозорио министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића „на опрез у пословима са Kином“.

Амбасада Kине у Подгорици оштро је критиковала изјаву помоћника државног секретара САД Метјуа Палмера, који је током боравка у Подгорици позвао на опрез црногорске званичнике у пословању са овом земљом.

  • Пријатељски односи између Kине и Црне Горе заснивају се на узајамном поштовању и једнакости, а економски и трговински односи су на добровољној основи и обостраној користи. Kинеској страни је драго да види да Црна Гора развија односе и јача сарадњу са другим земљама, али не жели да гледа да друге земље неодговорно упиру прстом у односе између Kине и Црне Горе – саопштила је Амбасада Kине.

Истичу да је високи амерички званичник позвао црногорску страну на опрез у пословним односима са Kином, што је суштински исто као када је високи амерички званичник током своје посете региону у 2019. години неосновано замерио на сарадњи између Kине и земаља у региону.

  • Амерички званичници треба да гледају своје послове са Црном Гором, а да се мање брину о стварима између Kине и Црне Горе – поручили су из Амбасаде Kине.

Оставите Коментар