БЕЗ Срба нема ни стабилне власти ни просперитета у Црној Гори, поручио је посланик ДФ-а Милан Кнежевић.

За тренутну ситуацију не криве Дритана Абазовића, већ одлазећег премијера, који им је првог дана након избора окренуо леђа. Тај политички савез, како је поручио Кнежевић, са ДПС-ом неће правити никакве политичке композиције, те очекује да се актуелна парламентарна већина заједно са партијама мањинских народа договори око формирања нове Владе.

Према речима Кнежевића, кривци за ову кризу су Здравко Кривокапић и његов „албански брат“ Дритан Абазовић.

– Није Дритан крив, јер смо указали да Дритан неће штитити интересе Срба. Нама је крив Здравко Кривокапић, човек којег смо заједно са СПЦ епископима и свештеницима, као тоталног анонимуса, извукли из прашњаваг кабинета и поставили га да буде први на изборној листи – казао је Кнежевић. Он је рекао да су управо они „овакви какви су – ћелави, крезуби, са шарафима…“ победили ДПС Мила Ђукановића.

Спремни су, каже, за договор унутар парламентарне већине и мањинским партијама.

– Овог пута нема уцена, можемо само равноправно да преговарамо. Не видим зашто би у Владу могао Ервин Ибрахимовић, а не може Маја Вукићевић. Јел ДФ не може у Владу само зато што представљају Србе? Црној Гори нема просперитета док год се Срби искључују. Спремни смо да се договоримо са актуелном парламентарном већином и мањинским представницима, са ДПС-ом можемо разговарати о оним питањима за која је неопходна двотрећинска подршка. Уолико то није могуће, ето вам ДПС, ми у том политичком сфингерају нећемо учествовати, а ви упалите светла па видите које са ким. ДФ није никад и неће издати изборну вољу – поручио је Кнежевић.

Оставите Коментар