Мачка Мица, која живи на железничкој станици у Лајковцу и својеврсни је симбол ове варошице, јер је необично привржена возовима и прузи Београд – Бар, нестала је пре месец дана, а ономе ко је пронађе понуђено је 250 евра награде. Мица је неколико пута била удомљена, једном у Црепају код Панчева, али је увек у новом дому туговала, одбијала храну, па је морала да буде враћена у Лајковац.

На станици, у познатој железничкој варошици, својевремено једној од највећих раскрсница тадашње узане “ћирине” пруге, Мица се као маче појавила 2008. године.

Наредне, омацила је четири мачета, које су одгајили поједини Лајковчани уз помоћ запослених на железничкој станици. Када су имали два месеца удомљени су, а једно маче стигло је у Ницу, у Француској. Мица је потом стерилисана и сваке године уредно добија неопходне вакцине.

  • Последњи пут на оброку Мица је била 12. децембра прошле године и од тада јој се губи сваки траг – каже Лајковчанин који свакодневно брине о њој.
  • Претражен је сваки педаљ око железничке станице, али без резултата. Молимо све који имају неку информацију о њој да се јаве, а ономе ко је пронађе обезбеђена је награда од 250 евра. Није проблем ако јој је неко пружио дом, важно је да сазнамо да је добро и на сигурном месту.

ВЕОМА УМИЉАТА

  • Ако неко има информације о Мици, може да се јави на 069 643 003 – каже наш саговорник.
  • Не можемо ни да помислимо да јој је неко наудио, јер је Мица веома умиљата, воли да се мази, обожава возове и путнике. Покушао сам да је удомим у мом дому, али иако је везана за мене, туговала је за железничком станицом. Можда је неко Мицу унео у воз и однео је на неку другу железничку станицу, где и даље задовољно преде гледајући возове…

Б. Пузовић

Оставите Коментар