Гостујући на телевизији “Хепи” у емисији “Добро јутро Србијо”, лидер Српске радикалне странке, др Војислав Шешељ је између осталог рекао да би Србија требала да позове руску и кинеску војску да учествују у мисији на Косову и Метохији.

Потом је Миломир Марић указао на то да су Руси већ отишли и напустили Косово и Метохију, а онда је Шешељ рекао како тадашња власт у Београду, што је у то време био ДОС, није хтела ничим да снабдева Русе и да су се они после извесног времена и повукли.

Шешељ је додао и податак да су Руси хтели чак и да плате како би их Београд снабдевао, али да тадашња ДОС-овска власт није хтела ни да чује за то. Београд није хтео да снабдева руске снаге на Космету. Потом је 5. маја 2003, руски председник Владимир Путин донео је одлуку о повлачењу руских мировних снага са простора бивше Југославије.

Занимљиво је да је одлука о повлачењу донета убрзо након убиства премијера Зорана Ђинђића, па по томе испада да његови наследници на власти у Србији нису даље желели да снабдевају Русе. Да ли је ово само још једна чињеница која иде у прилог теоријама да су иза атентата на премијера Србије стајали Американци?

Оставите Коментар