У ДС-у седе „муљатори и лажови”, поручивао је Борко Стефановић, ”ако, неким случајем, ДС не буде парламентарна странка, никада ми средства која сам дао не би била враћена”, истицао је Драган Ђилас, а сада обојица, уједињени, желе Демократску странку у „Савезу за Србију”.

Драган Ђилас и Зоран Лутовац, Фото: Принтскрин
Драган Ђилас и Зоран Лутовац, Фото: Принтскрин

Драган Ђилас, бивши председник ДС-а и покретач „Савеза за Србију”, и Борко Стефановић, бивши потпредседник ДС-а и лидер „Левице Србије”, међу првима су упутили честитке Зорану Лутовцу, новоизабраном лидеру демократа. Чини се да су заборавили шта су о бившој странци не тако давно причали.

Драган Ђилас се из Демократске странке ишчланио средином 2016. и није био расположен да говори о свом одласку.

– Да, напустио сам ДС, али нећу о томе, можемо само о кошарци и Рију – рекао је Ђилас, који је тада обављао функцију председника Кошаркашког савеза Србије. Ситуација се битно променила након што је одлучио да се врати у политику.

Он је, реагујући на текст портала „Антидот“, у којем се на основу извештаја радне групе о преиспитивању начина трошења средстава те странке наводи да су Ђилас, Шапић и Пајтић финансијски оштетили странку, казао да су Бојан Пајтић и он новембра 2012. преузели ДС не с празном касом, него са кредитом и дуговањима од преко пет милиона евра.

– У претходне три године ДС је исплатио мање од 50 одсто тог преузетог дуговања. Ако неким случајем ДС не буде парламентарна странка, никада ми средства која сам дао не би била враћена, јер би ДС остао без 90 одсто тренутних прихода – пожалио се Ђилас.

Функционери против сарадње са Ђиласом!

„Ало!” је први писао да се Драган Ђилас спрема да преузме ДС да би се дочепао инфраструктуре некада моћне странке.

– Чланство не може да заборави шта је Ђилас урадио ДС-у. Урнисао је странку, уништио јој је рејтинг, а сада је финансијски исцрпљује помоћу камата – наводио је тада наш извор. Према нашим сазнањима, многи функционери демократа су против сарадње са Ђиласом, а међу њима су и Драгољуб Мићуновић, Наташа Вучковић и Мирослав Васин.

Борко Стефановић, Фото: Ало / Дејан Бриза

Критике на рачун бивше странке није штедео ни Борко Стефановић, лидер „Левице Србије”, који је ДС напустио средином децембра 2015. Он је, неколико месеци након одласка, у интервјуу за „Ало!” отворио душу и поручио да су демократе изневериле сва очекивања грађана и да у њеном руководству и даље седе муљатори, лажови и људи који и даље воде јавна предузећа.

– Отишао сам из ДС-а, јер је постало јасно, што сада виде и грађани, да се ДС не може променити. Нема политику, ни програм који је другачији од СНС-а. Штити личне интересе и лоше кадрове, као и оне који су се снашли на различитим нивоима властии – казао је он и додао да је ДС постао мала, интересна, либерална група.

– Потпуно је неважно ко је лидер, ако вам и даље седе муљатори, лажови и чланови надзорних одбора „Лутрије“ и „Пословног простора“. Жао ми је грађана, који су се сажалили на некада велику странку и дали јој мало ваздуха. А они? Полетели да уграбе шта могу и с ким год могу – истицао је Стефановић.

Аутор: Д.Рамадани

Извор: alo.rs