Имовина функционера Демократске партије социјалиста (ДПС) на чијем челу је Мило Ђукановић, као и имовина људи блиских овој партији наћи ће се под лупом државних органа Србије, преносе црногорски медији.

Како пише Borba.me позивајући се на више извора, српски истражитељи пописују некретнине које су црногорски држављани стекли након референдума 2006. године, када је Црна Гора прогласила независност.

Прљав новац

Према писању овог медија, истражитељи су у претходном периоду ушли и у траг прљавом новцу мафије из Црне Горе којим је куповано земљиште и грађени пословно-стамбени комплекси.

Такође, проверавају се и хотели и остали угоститељско објекти на екслузивним локацијама широм Србије.

Да ће истрага бити детаљна говори и податак да су већ откривени станови на луксузним локацијама у Београду и Новом Саду, али и имовина на Златибору и Копаонику.

Како се наводи у Borba.me чланку, истражитељи имају задатак да открију особе на које су лица из Црне Горе, како би сакрили трагове, преписивала своју имовину у Србији.

На основу досадашњег тока акције, надлежни органи су закључили да је већина људи блиских претходном ДПС-овом режиму стекла имовину у Србији након отцепљења 21. маја 2006. године.

Са нестрпљењем се очекукје крај ове акције који ће показати који су то функционери ДПС-а стекли и на какав начин вредне некретнине у држави коју сваки дан оптужују за окупацију Црне Горе.

На крају ће се испоставити да званични Београд нападају искључиво због тога што улази у траг њиховим непочинствима на територији Србије и сужава утицај који су у њој деценијама имали.

Вучић: Доста!

Подсетимо, и сам председник Србије Александар Вучић недавно је оценио да је Црна Гора је коришћена као политички полигон за нападе на Србију.

  • Навикли су да управљају Србијом. Ми нећемо да управљамо Црном Гором. Док сам жив нећу вам дати да Србију покорите онакао како сте је покоравали 30 година. А ви знате шта то значи. Доста је било растурања Србије из Београд и са Врачара и растурања дроге – навео је Вучић гостујући на телевизији Прва.

Оставите Коментар