Након што је британска регионална организација „Балканска истраживачкa мрежa“ (BIRN), објавила листу екстремистичких организација, медија и појединаца под финансијском и политичком контролом  Мила Ђукановића, а у коју су уврштени „Комите и патриоте Црне Горе“, „Форум слободних грађана Луча“ и пропагандисти „Побједе“ Каћуша Крсмановић и Тања Павићевић као припаднице секте „Богоугоднице“, Ђукановић је „мобилисао“ ешалон својих невладиних организација у Србији да у његову корист започну пропаганду за коју су плаћене. 

Тако се десило нешто до јуче незамисливо – почео је „грађански сукоб аутошовиниста“, па су у „чопору“ против BIRN-а устали „Независно друштво новинара Војводине“, „Регионална академија за демократски развој“, „Београдски центар за безбедносну политику“ и многи други пипци „Милове хоботнице“.

На тај начин је дошло до парадокса да британски BIRN на својој кожи осети како изгледа  демократско-либерални линч, када „прљави кеш“ потече у супротним смеровима.

Процена познавалаца прилика је да ће „шамар“ BIRN-овим Британцима бити „Пирова победа“ ових НВО, а највише ће на штети бити њихова идеологија аутошовинизма, која је у потпуности испољила своје нејединство и слабости.   

Оставите Коментар