Ове недеље дошло је до значајног пораста броја турских трупа и њихових милитаната у области Ал Хасака, који настављају да нападају и Сиријску арапску армију (САА) и Сиријске демократске снаге (СДФ) у области Абу Расин

Према извештају са терена САА, турска војска и њихови савезнички милитанти преместили су више снага на фронт Абу Расин усред нових напада на положаје сиријске војске и трупа СДФ-а у Ал-Хасаки.

Извештај каже да је гранатирање турске војске циљано на одређена подручја у Ал Хасаки, погодивши нека густо насељена подручја попут Ал Камишли и Тал Тамр.

Упркос споразуму о прекиду ватре који је склопљен у октобру 2019. године, турска војска чини се немоћном у прогону присуства СДФ-а из северних и западних региона Ал Хасаке.

Сталне тврдње турског режима да су „терористи“ на северу Сирије уствари курдске Јединице за заштиту народа, Анкара доживљава као потомство забрањене Курдистанске радничке партије (ПКК).

Турска је користила аргумент „борбених терориста“ за покретање инвазије на северни Ирак, коју је влада Багдада од тада осудила, која је захтевала да Анкара повуче своје снаге из њихове земље.

Оставите Коментар