Грађани Црне Горе ће 11. јуна на ванредним парламентарним изборима моћи да гласају за „La casa de papel“!

Ако сте помислили да су ликови из ове шпанске хит серије одлучили да се мало опробају у политичком животу, грдно сте се преварили. Чини се да је име ултрапопуларне серије послужило једном покрету у Црној Гори као инспирација, те су одлучили да одмере своје снаге на предстојећим изборима.

Наиме, Покрет „La casa de papel“, у преводу кућа од папира, предала је листу за предстојеће парламентарне изборе Државној изборној комисији, јавили су црногорски медији. Kако је казао представник Јасмин Муховић, у питању је својеврсни покрет отпора.

  • Ми смо покрет отпора „La casa de papel“ или у преводу кућа од папира. Немамо ниједног политичара са црногорске сцене и дошли смо да се измеримо с другим политичким партијама, да видимо ко може однети победу. Ово је револт на досадашњу владавину ДПС-а, али и партија које су наследиле исте манире – поручио је Муховић у изјави за тамошње медије.

Он није желео да говори о програму овог покрета, док се не утврди листа и док ДИK не прихвати њихову кандидатуру, а онда, како је поручио, може се очекивати спектакуларна кампања какву Црна Гора није видела.

Подсетимо, „La casa de papel“ је серија која је одушевила скоро цео свет и готово да не постоји особа која није погледала барем једну епизоду ове и те како високооцењене крими-драме.

Фрка у Европи сад
Главни одбор Покрета Европа сад усвојио је посланичку листу за ванредне парламентарне изборе, чији је носилац лидер ПЕС Милојко Спајић. Жустра полемика, на моменте и отворена свађа, обележили су седницу Председништва ПЕС у недељу увече, на којој је до касно у ноћ расправљано о листи кандидата за посланике на наредним изборима, подсећа подгорички дневник. Више извора „Вијести“ је потврдило да је Милојко Спајић напустио седницу пре њеног завршетка, након једне од жустријих полемика. Он је тим поводом изјавио да је због обавеза морао да оде.

Додуше, да на изборима у Црној Гори има и те како занимљивих и никад виђених кандидата, уверили смо се и када су комшије бирале председника државе. Тада је у трку за шефа државе ушао и познати инфлуенсер Јован Радуловић Јоџир.

Он је популаран на друштвеним мрежама, где објављује клипове у којима прича вицеве, коментарише друштвене појаве на комичан начин, али и дели уобичајена дешавања која се одвијају у кругу његове породице. Додуше, његов излет у политичке воде није био баш успешан јер је на председничким изборима, што би рекли млади, потпуно пукао, односно освојио је најгори резултат, те је мање од један одсто грађана гласало за њега. То га, међутим, није обесхрабрило.

„Што се мене тиче ја сам победио. Важно је учествовати“, поручио је Радуловић, а пренела „Победа“.

Kрај Демократског фронта
после 11 година
Демократски фронт више не постоји. Лидери политичког покрета у Црној Гори, који су чинили Нова српска демократија Андрије Мандића, Демократска народна партија Милана Kнежевића и Покрет за промене Небојше Медојевића, одлучили су да политичку борбу, после 11 година, наставе самостално. На предстојеће парламентарне изборе Небојша Медојевић излази сам, док ће Андрија Мандић и Милан Kнежевић наступити у коалицији.

Оставите Коментар