Мађарска је донела закон о борби против педофилије који и малолетнике штити од хомосексуалне пропаганде.

Њен премијер Виктор Орбан у једном интервјуу је овако повукао паралелу између хомосексуалности и педофилије:

„Мађарска је толерантна, стрпљива земља што се тиче хомосексуалности. Али постоји црвена линија која се не сме прећи: оставите нашу децу на миру!“

Нови закон је пооштрио кажњавање за педофилију и појачао заштите деце, забрањујући ширење хомосексуалности међу малолетницима.

Мађарски закон је пошао од тога да популаризација родних промена и хомосексуалности могу шкодити малолетницима у њиховом моралном развоју и обликовању родног идентитета.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

У минули понедељак је око 10.000 људи протестовало испред парламента на будимпештанском тргу Кошут, под слоганом: „Прихватање уместо закона о пропаганди“.

Иза овога се крије незадовољство забраном промовисања пред малолетницима хомосексуалности и промене пола.

Поред осталог, и тиме што закон дозвољава да само организације које одабере влада Мађарске смеју да држе предавања о таквим темама у школама.

А и тиме што рекламе у којима се хомосексуалност и промена пола представљају као нешто што је „само по себи циљ“, такође више неће бити доступне малолетницима.

У Мађарској је прошле године промена пола добијеног рођењем забрањена законом, а устав је допуњен речима: „Мајка је жена, отац је мушкарац“.

Ово значи да истополни парови у Мађарској више немају право на усвајање деце.

Оставите Коментар