Данашњом конференцијом за новинаре Мариника Тепић поново је скочила сама себи у стомак, пише Alo.rs.

Тепић је, најпре, показала да је на вези са онима који су прислушкивали председника Србије Александра Вучића, као и његовог брата Андреја, оца Анђелка и сина Данила.

Да ствар буде још гора, сада је већ постало извесно да је Тепићева на вези и са самим налогодавцима нелегалног прислушкивања које је имало за циљ промену власти у Србији.

Мариника је имала одређени задатак, да данас релативизује то прислушкивање, тиме што је рекла да није прислушкиван председник Вучић, него по судском налогу наводни “српски екстремиста Миша Вацић” који је био под мерама.

Тепићева, међутим, није поменула зашто су онда слушани и разговори председниковог брата Андреја и сина Данила.

Сада је већ извесно да је по Ђиласовом налогу, Мариника покушала да оправда прислушкивање председника државе, али и да је на неки начин успела да добије управо записник у коме се помиње лице за које је постојала одлука суда, односно Миша Вацић, па је то вешто изманипулисала и искористила како би покрила, заштитила и оправдала налогодавце прислушкивања, пише Alo.rs.

Управо помињући Мишу Вацића, сама себи је скочила у стомак, јер је тиме потврдила речи Александра Вучића који је, пре неколико дана, рекао најбитнију чињеницу.

  • Шта год да су слушали и колико год разговора да су слушали Вучићу не могу да нађу никакав криминал, никакве разговоре о парама и слично – рекао је Вучић.

Мариника је потврдила да је Вучићев највећи грех то што је разговарао са Мишом Вацићем, човеком који можда мало емотивније схвата српство, али никада није никога тукао, пребијао, палио, није упадао у РТС, није палио Скупштину и није тукао новинарке, за разлику од њених политичких партнера, пише Alo.rs.

Полиција је у више наврата желела да прекине прислушкивање Мише Вацића, зато што није био безбедоносно интересантан и да током целог прислушкивања нису прикупљени докази да евентуално планира, припрема, нити врши неко кривично дело, али да је из врха МУП-а сугерисано да се прислушкивање Мише Вацића настави, а да се из извештаја који иде суду избаци име председника Србије и његовог брата.

РЕАКЦИЈЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈУ МАРИНИКЕ ТЕПИЋ

Потпредседник Српске напредне странке Миленко Јованов реаговао на изјаву потпредседнице ССП Маринике Тепић, која је покушала да оправда чињеницу да је председник Србије Александар Вучић незаконито прислушкиван, пишу Novosti.rs.

Јованов је рекао да је Мариника Тепић постала политички камиказа, као и да „не постоји нико на српској политичкој сцени ко се толико пута јавно избламирао театралним изношењем лажи, полуистина, трачева и наклапања.“

  • Данас је, пак, уместо бомбастичних најава, заправо потврдила да је председник Вучић незаконито прислушкиван. Најављивала је доказе да је председник разговарао са криминалцима, а показала да је разговарао са Мишом Вацићем! Е, сада, овде се постављају и нека питања. Прво, да ли је Мариника данас наступила као портпарол оних који су организовали и спровели незаконито прислушкивање председника Вучића и његове породице, као Ђиласов портпарол, код кога је и запослена, или је то једно те исто. Друго, вођена којим мотивом она релативизује и оправдава незаконито прислушкивање председника Вучића и његове породице и да ли је њен наступ део политичке подршке структурама које су то организовале – запитао је Јованов.

Он је рекао да су се та питања сама наметнула након данашње конференције Маринике Тепић, и да би било веома важно да се до одговора на њих што пре дође.

МУП: Прислушкивање председника неспорно доказано

Поводом последњих лажи Маринике Тепић МУП саопштава да је нелегално прислушкивање председника Вучића и чланова његове породице неспорно доказано и да су сви докази предати Тужилаштву за организовани криминал којe ће у складу са својим овлашћењима одредити квалификацију дела, пишу Novosti.rs.

„Госпођа Тепић на основу једне белешке, чију аутентичност не можемо да потврдимо, извлачи закључак о целом случају. У истрази прислушкивања председника Вучића и чланова његове породице саслушане су десетине припадника МУП-а као и један припадник БИА. Документовано је 1.572 прислушкивања председника и чланова његове породице, тужиоцу су предати транскрипти разговара као и други докази.

Узимање за доказ делове једне изјаве, а ништа не знати о десетинама других, па ни целини показане, још једном подвлачимо изјаве коју не можемо ни да демантујемо ни да потврдимо, подло је колико и погрешно. Зато је последња лаж госпође Тепић свесни покушај да се омаловажи рад професионалаца у Сектору унутрашње контроле и нападне председник Вучић.

Молимо све политичаре да својим изјавама не подржавају кривична дела и незаконите поступке и позивамо госпођу Тепић да пажљивије бира своје информаторе јер су је и овај пут навели на траг вредан и истинит као кокошке које на војном имању легу марихуану.

Уколико је изјава коју је презентовала аутентична, подсeћамо госпођу Тепић да је она класификована као строго поверљива и да ће особа која јој је тај материјал доставила сносити консеквенце у складу са законом”, стоји у саопштењу МУП-а, преносе Novosti.rs

Оставите Коментар