Епископ милешевски Атанасије освештао је у недељу земљиште и поставио крст у месту Рача код Прибоја, где ће ускоро почети градња православног храма који ће бити посвећен Мајци Божјој. Епископу су саслуживали архијерејски намесник прибојски протојереј-ставрофор Марко Папић, протојереј Никола Перковић и протођакон Иван Савић.

Мештани Раче и околних села у непосредној близини Републике Српске, преко свог пароха, протојереја-ставрофора Јова Андана, изразили су своју жељу да у свом месту саграде храм. Земљиште на којем ће се градити храм поклонио је домаћин Марко Зујић са својом породицом.

Епископ Атанасије је благословио њихову добру намеру, па су они започели њену реализацију, а чин постављања крста први је корак у остваривању тог богоугодног дела.

  • Велика је част да Бог удостоји некога да приступи да му подиже храм, и ето, видљиво је да је Бог нама дозволио да приступимо тако узвишеном делу и да се у молитви обратимо Богу да прихвати то дело из наших руку. Молимо се и даље Богу да нас снабде љубављу, мудрошћу, слогом, истрајношћу, у доброј намери и добром делу. Ово што смо започели да успешно остваримо. Овај храм треба да градимо по принципу: Ми градимо храм, а храм изграђује нас – поучио је присутне владика Атанасије.

Грађевински одбор за изградњу храма припремио је и славске дарове, колач и жито, који су освећени и раздељени верном народу. Припремљена је такође и трпеза љубави са које су сви били послужени, са жељом да се на овом месту убудуће што чешће и у што већем броју сабирају у славу Божју.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар