Стравични снимци поплава у Лондону, објављени су на друштвеним мрежама. Јака киша и грмљавина погодили су Лондон и изазвали поплаве у појединим деловима престонице Велике Британије, због чега је осам подземних станица метроа затворено, а две болнице замолиле пацијенте да не користе њихове ургентне центре.

Болнице Випс крос и Њухем, погођене поплавом, у недељу су на Твитеру замолиле пацијенте да, ако је могуће, оду у суседне болнице док не реше „оперативне проблеме“ изазване поплавом.

Шокантан снимак показује да је станица Падинг Мил Лејн потопљена, пренео је Express.co.uk. Источнолондонска станица под водом висине најмање 30 центиметара са снажном струјом.

На другим снимцима виде се аутомобили и аутобуси заглављени на потопљеним улицама, док возачи очајнички покушавају да прођу кроз воду. Више аута је напуштено на путу како је ниво воде растао. На снимцима се виде и ватрогасци како покушавају да прођу кроз воду до колена.

  • Ово је најинтензивнија киша коју сам икад искусио у овој земљи – „твитовао“ је један становник Лондона, пренео је Express.co.uk.
  • Ово је лудо, неке улице су у води до колена – додао је други корисник „Твитера“.

Ватрогасне јединице саопштиле су да су добиле око 300 позива, углавном из насеља у којима су поплављени подруми.

Бројни путеви у главном граду затворени су, укључујући Блеквол тунел, пут А12 и делови Северне заобилазнице. Створиле су се велике гужве на осталим рутама у граду, а осам станица подземног метроа је затворено.

За већи део југоисточне Енглеске на снази је упозорење о могућем неверемену и грмљавини, а у неким областима се предвиђа да ће пасти од 75 до 100 милиметара кише.

Локални званичници су саветовали да се не путује док не прође невреме.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар