Градски штаб за ванредне ситуације града Ниша прогласио је ванредну ситуацију због елементарних непогода изазваних ноћашњим невременом.

Обилне кише изазвавале су замућење свих изворишта за снабдевање Ниша водом због чега су искључена са водоводног система.

Снабдевање водом обезбеђује се са изворишта Медијана, због чега ће корисници у вишим делови града, уколико замућење потраје, остати без воде. Град предузима мере на нормализацији снабдевања водом.

Вода у водоводном систему Ниша је доброг квалитета, хемијски и биолошки је исправна, појачана је контрола квалитета воде у систему од стране надлежних институција и ЈКП „Наисус“, речено је на Градском штабу за ванредне ситуације Града Ниша.

Дежурне екипе прате стање водотокова и отклањају последице невремена, саопштено је на Градском штабу за ванредне ситуације Града Ниша.

Дежурне екипе Електродистрибуције у Нишу отклањају кварове на електромрежи на подручјима где је дошло до прекида напајања корисника електричном енергијом. Радило се или се ради на санацији клизишта и одрона.

Оставите Коментар