За Милицу Чубрило су одавно прошли дани министровања и дипломатије на штету српског народа, због чега су се њени крајњи политички домети свели на јефтино сплеткарење у крхотинама Демократске странке чији је и даље члан, на кога рачунају завађене фракције.

Али амбиције бивше амбасадорке Чубрило су и даље разигране, те своју незајажљиву потребу да учествује у ситним међународним дипломатским играма, тренутно остварује кроз сарадњу са једном западном обавештајном службом, а све под плаштом истраживачког новинара.

Коме се учини да је избор „новинарских“ тема Милице Чубрило чудан и нетипичан, нека логику потражи у задацима које она добија од те исте стране обавештајне службе, и све постаје много јасније, а циљеви наручених текстова очигледни – да се уздрма Србија за туђи геополитички рачун.

Сходно јасно јој постављеним инструкцијама, Чубрило се претходних дана по налогу својих иностраних послодаваца обратила многим бившим и увелико истрошеним политичарама очајнички жељним и најмање пажње, како би од њих искамчила таблоидну „ексклузиву“ као подлогу за фабриковањe лажних вести о председнику Србије Александру Вучићу, не би ли се дискредитовали сви постигнути резултати на јачању државе и обнови националног достојанства на здравим основама. Наиме, Чубрило покушава да инструментализује одређенe личности којe су у пређашњем периоду ималe ту професионалну привилегију да сарађују са Вучићем, и да потом злоупотреби њихове изјаве у маниру „инсајдерског“ блаћења карактеристичног за странe специјалнe службe, које на тај начин настоје да режирају несрећу нашем народу.

Једна од омиљених тема Милице Чубрило и њених налогодаваца, је екологија, због чега је спремна да “непоколебљиво” брани животну средину животом српског радника РТБ Бор, не марећи за егзистенцију хиљада породица. Ових дана је на њеном “тапету” кинески инвеститор ,,Ciđin” у рударску индустрију у Бору, који је по њеним и аршинима њених газда пре свега и једино крив јер је из Кине. Али осим што је инвеститор из Кине, те се по мерилима западних специјалних служби сматра непожељним као такав, Милица Чубрило припрема аферу којом ће кинеску рударску компанију из Бора без основа оптужити да угрожава природну средину.

Циљ је јасан, да се заустави српска привреда и створи “чист ваздух” западним конкурентским компанијама, на неком замишљеном згаришту у које би да претворе економију Србије.

Оставите Коментар